rackartyg

Alla inlägg den 7 augusti 2011

Av Anna Östervall - 7 augusti 2011 21:45

I onsdags slutade jag också tidigare på jobbet och åkte direkt hem och hämtade upp hundarna för vidare färd ut till Värmdö BK där jag skulle träffa Annika. Eftersom Axxa har spårförbud vart det en lycklig Faquera som fick spåra idag, på samma äng där Axxa fick sitt spår i måndags. Faquera är en riktig guldhund!


Spåret var 670 meter långt, 10 st. 90-gradersvinklar, 7 apporter och hade en liggtid på ca en timme. Det var mycket blandad terräng, torrt i markerna och stekande sol. Inte nog med det så hade vi påhälsning av rådjur i spåret under tiden det lade till sig.


Bild på Axxa i spårmarken, från i måndags


Under tiden spåret lade till sig körde vi ett frispår med Indy där han fick se Annika gå iväg, idag väntade vi väntade 5 minuter och sedan släppte jag honom. Körde även kort budföring där vi skickade honom 5 gånger fram och tillbaka mellan oss.


Faquera spårade superbra! Hon fick lite strul i vinkel nummer 8 och 10. Jag vet inte om det berodde på rådjuren (vet inte exakt var de varit, men det brukar inte större henne så) eller något annat. Klart var att hon blev trött så det spelade såklart in! Hon är inte van vid denna typ av spår heller, vi kör ju mest terrängspår i skogen och inte hårda/"torra" spår i denna värme! Något vi ska köra mer av, helt klart!   I vinkel 10 hade vi inte kommit runt om jag inte haft ett hum om var spåret gick, jag fick säga åt henna att skärpa sig och sätta henne på spåret igen. Hade det varit tävling hade vi förmodligen inte kommit runt, det är andra gången på 9 år (!) som det händer - det var med andra ord svårt men nyttigt! Det var en mycket lycklig matte som räknade pinnarna vi fått med oss in när jag insåg att ALLA pinnar var med och jag hade inte plockat en enda - wow! Det är nog första (!) gången, förutom på appellspåret som det händer!   


En till bild från spårmarken, här på det det knähöga gräset/blommorna


Efter träningen for jag till mina föräldrar där jag gick en sväng med hundarna under tiden de lagade middag. Efter några timmar med mat och korsordslösning, prat och fika var det dags att åka hemåt. Kunde dock inte lämna ön utan att köra förbi brukshundklubben för att träna lite framför de grymma speglarna! Nu var det Axxas tur att komma ut och vi körde lite kontakt, vänsterhalter, raka halter och stegförflyttningar bakåt. Gick helt okej men finns en del att förbättra, framför allt i kontakten, stegförflyttningar bakåt och att hon i halterna sitter rakt med rumpan men sätter framtassarna snett, in framför mig... Inte snyggt. Ska se om vi (=Robban) inte kan fixa några speglar hem...

Av Anna Östervall - 7 augusti 2011 20:42

I tisdags städade jag ett par timmar både inne i huset (jag vet, vi bor inte stort men jisses vad man kan rensa, röja och städa!) och i bilen. Gick en halvtimmessväng med hundarna och lade mig en stund i hammocken med lunch, kaffe och en bok. Det blev inget jobb den semesterdagen!   


Hundarnas fysioterapeut har varit fullkomligt fantastisk!!! Vi har haft kontakt via sms och telefonsamtal, flera gånger om dagen VARJE DAG inkl. lördag och söndag sedan olyckan hände!! I måndags kväll mailade jag på hennes begäran över filmen på ”krocken” och hon tittade på den flera gånger för att analysera! När jag berättade att hon pep till två gånger i söndags och dessutom vart halt efter den lilla lydnadsträning vi gjorde så sa hon att hon ville träffa oss och känna igenom Axxa. I tisdags åkte hon in till sitt jobb där vi möttes upp. Hon kände igenom nacke och rygg noga och satt att det verkade helt ok – otroligt skönt att få höra det även av henne! Sedan kände hon igenom bogleden samt musklerna omkring bogen. Axxa reagerade ingenting när hon kände igenom musklerna, däremot reagerade hon kraftig vid själva bogleden... Tyvärr fick Charlotte även reaktioner vid armbågsled och handled… Råden jag fick med mig var:
Behåll den bokade tiden hos ortopeden på Strömsholm!
Gå inga promenader längre än 35 minuter fören vi varit hos ortopeden
Träna INTE spår (hunden bär upp större delen av sin kroppsvikt på frambenen och vid spårning stretar de och tynger ännu mer på frampartiet
Träna ingen lydnad som belastar bogen – det jag mao kan träna är fotgående (då tittar hon upp och avlastar frampartiet), stadga samt sitt/stå/sitt i fjärrdirigeringen!
Givetvis inget spring, bus, lek, simning etc…


Vi pratade en hel del och pratade även en lite om Faquera, hur hon mår och vad jag kan träna med henne och hur ofta etc. Skönt att kunna prata lite om henne också. Vad jag fick betala för besöket – INGENTING! Hon hade ju inte gjort någon tyckte hon!! MY GOD, jag vart tårögd! Vilken gullig människa! För mig gjorde hon massor!   


Samtidigt som jag var otroligt lättad över att Charlotte känt igenom Axxa samt även hon sagt att nacke/rygg är okej så var det en mycket nedslagen matte som åkte därifrån…



Vi avrundade kvällen med lydnadsträning på SSBK med några tjejer, de flesta nya bekanskaper för mig. Mycket trevligt! Tyvärr lite tråkigt då jag var avslagen efter besöket hos Charlotte samt att jag inte fick träna något med Axxa… Nåja, lite gjorde vi i vart fall.


Axxa
Vi började med platsliggning med för Axxa helt okända hundar och på min begäran (!) vart det tre minuter istället för två som de tänkt. Jag och en tjej till gömde oss och då fick vi gå in i skogen och över en kulle för att gömma oss, ny situation för Axxa och mycket nyttigt! Bakom våra hundar var de livat med hundar som skällde och sprang (de tränade så det var kontrollerat, men ändå stort störning). Enligt rapporter från de andra bytte Axxa skinka två gånger, i övrigt låg hon lugnt och stilla!
Vi fortsatte med sitt i grupp, en minut, 20 meter – första gången för Axxa. Nu var hundarna som tränade bakom oss riktigt livade! Axxa satt helt stilla med tassarna men vred sig mycket för att titta på de på planen bakom. Jag var mycket nöjd med båda momenten men har en del att fortsätta träna på.
Fotgående: Tränade kontakt, halter och stegförflyttningar åt höger. Det gick helt okej ändå tills jag tränat lite för länge… Då hade hon svårt att hålla kontakten.
I övrigt var de mycket ”bara vara” på planen när de andra tränade, jag kommenderade Annika etc.


Faquera
Sättande under gång
: Tränade tre gånger och alla gick mycket bra!
Fotgående: Kortare sträckor där jag klickade och belönade vid bra position och halter.
Stegförflyttningar: Höger och bakåt – blir bättre och bättre, stora framsteg!
Inkallning med ställande: Två på lite avstånd (ca 20-30 meter) och några på riktigt nära håll.
Fjärrdirigering: Alla skiften på nära håll – mycket bra, utom stå till ligg då hon lägger sig något framåt. Ställde henne även ”manuellt” några gånger för att träna på skiftet stå till ligg specifikt, får backa lite i det skiftet så kommer det förhoppningsvis bli bra det med.
Läggande under gång: Smack i backen - kanon!


Åkte hem och gick en kort sväng till med tjejerna innan det var tack och god natt för denna semesters sista semesterdag.

Presentation


Anna heter jag som har bloggen. Den kommer mest handla om träningen med mina schäfrar Korad tjh(rh) Äventyrs Faquera -02 & Rackartygs Axxa -07, men även lite om vår vardag med dottern, sambon och hans hund.

Korad Tjh (rh) Äventyrs Faquera


Född 2002.06.29

 

u. KORAD Äventyrs Durin

e. KORAD S BCH Likatorps Birk

 

Genomförd MH, Korad,
lydnadsklass 3,

uppflyttad till lägre spår,

godkänd tjänstehund räddning,

godkänt L-test tullen

Faquera är numera pensionerad från tävling

 

Korad Rackartygs Axxa


Född 2007.09.01

 

u. Äventyrs Faquera

e. Korad Rapports Exxon

 

Genomförd MH, Korad,
1:a pris lydnadsklass 2,

uppflyttad till lägre spår

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29 30 31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards