rackartyg

Alla inlägg den 29 augusti 2011

Av Anna Östervall - 29 augusti 2011 21:03

Idag tog vi en vilodag så vi åkte bil in till Lillehammer där vi och hundarna gick runt och tittade på staden, gick upp till Olympiastadion och tog en fika på huvudgatan. Lite över två timmar senare styrde vi bilen mot stugan igen där vi läste och tittade på tv ett par timmar innan gick en timmes sväng med hundarna.


    Som anställd på Reitan kunde jag inte låta bli att fota denna söta 7-Eleven. Observera brevbäraren på mopeden till höger i bild.


Vad ska man säga? En Fara tar upp mer plats än Sophie och Tiffany tillsammans... Inte nog med det så sprang hom en hel del i sömnen och sparkade Sophie,hårt, på låret i en hel del.


Av Anna Östervall - 29 augusti 2011 12:33

Samma morgonrutin som igår, Faran hade stora förväntningar och tillbringade morgonen sittandes i hallen och pep lite till och från av förväntan.



Vi tog bilen och åkte iväg en liten bit innan vi började gå, idag stod det en ko mitt i vägen och den vägrade flytta på sig också! Då vi stannade för att fota fick sopbilen köra zick-zack mellan oss och kon men kon den stod kvar! Vad är väl en skrammlande sopbil??



Idag gick vi "bara" upp på två fjäll. Vi gick över Storåsen (970 meter), Store Lunken (961 meter), Lunkefjell (1012 meter) ner mot Nevelvattnet. Vi hade tänkt gå runt Nevelvattnet, men när vi såg sjön i verkligheten insåg vi hur stor den var, säkert en mil i terräng att gå runt! Då vi inte ville riskera att vara ute när det blev mörkt så vi ändrade planen.



Första fikat för dagen. När vi åt fick hundarna givetvis smaka, men här växte även blåbär så Faran passade på att frossa lite.



Mattes vackra



Coola tjejer...


... för inte kan man väl säga tanter??


Naturen såg helt annorlunda ut och ändå är vi kvar i Sjusjöområdet!
Ser ni fläckarna vid sidan av stigen, nästa uppe vid toppen? Det är kor...



Bästa Faran blickar ut över markerna

Istället för att gå runt Nevelvattnet följde vi bilvägen (grusväg) till Nevra och gick tillbaka till Storåsen (via Lunkefjell). Vi var ute och gick ca 9.45-17.00 Även idag var det ca 1,6 mil fågelvägen men det var långt ifrån lika mycket upp och ner som gårdagen varför den egentliga sträckan vi gick vart kortare och vi vart inte lika slut.



Jag och Faran med bilvägen i bakgrunden


Vi passade på att njuta av det underbara vädret och tog en riktig långfika i solen, utöver de korta fikapauserna. Jag brände mig till och med lite av solen - tänk att man kan åka till Norge på solsemester! Underbart!



Kontrollerar den ovärderliga GPS:en!



Det är så skönt att ingen av våra hundar tigger!



De bara tittar lite och undrar när de ska få smaka!   



Fika... Tyst... stör mig inte... jag sover...
  
Röra på oss nu... nej...  nu sover jag som djupast... rör er inte...



"Off duty"


Även idag var hundarna lösa till största delen, men det var mycket mer får och lite sämre sikt på grund av terrängen/växtligheten så de fick gå en del i koppel emellanåt.  



    


Det var fantastiskt väder så när vi kom hem till stugan igen satt vi på verandan och njöt av solen ett par timmar innan vi gick in.




Faran somnade på verandan...


    



Faran tog upp nästan hela dubbelsängen själv!


Presentation


Anna heter jag som har bloggen. Den kommer mest handla om träningen med mina schäfrar Korad tjh(rh) Äventyrs Faquera -02 & Rackartygs Axxa -07, men även lite om vår vardag med dottern, sambon och hans hund.

Korad Tjh (rh) Äventyrs Faquera


Född 2002.06.29

 

u. KORAD Äventyrs Durin

e. KORAD S BCH Likatorps Birk

 

Genomförd MH, Korad,
lydnadsklass 3,

uppflyttad till lägre spår,

godkänd tjänstehund räddning,

godkänt L-test tullen

Faquera är numera pensionerad från tävling

 

Korad Rackartygs Axxa


Född 2007.09.01

 

u. Äventyrs Faquera

e. Korad Rapports Exxon

 

Genomförd MH, Korad,
1:a pris lydnadsklass 2,

uppflyttad till lägre spår

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29 30 31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards