rackartyg

Direktlänk till inlägg 28 augusti 2011

Sjusjön, Måndag den 22 augusti 2011

Av Anna Östervall - 28 augusti 2011 20:36

På måndagen gick vi upp när vi vaknade, rastade hundarna, åt frukost, packade ryggsäckarna. Under tiden väntade Faquera spänt i hallen.



Något är på G och jag vill garanterat följa med!



Det går får lite överallt och här har ses de precis utanför mitt och Faqueras sovrumsfönster.


Vår mysiga stuga, 59 kvm - större än ytan vi lever på hemma (loftet ej inräknat)...

Vi gick ut hårt! Vi gick upp på Natrudstilen (958 meter),  Sollifjellet (969 meter), Mostfjellet (974 meter) och Snörvillen (995 meter) sedan gick vi hemåt via Birkenbeinstigen och Sjusjöstigen.




Vi var ute åtta timmar (10.30-18.30) och gick upp och ner för fyra fjäll! Ca: 1,6 mil fågelvägen och bra mycket längre markvägen!! Mycket upp och ner!



     


Både jag och Sophie tyckte att vi hört en visselpipa ett par gånger på håll men då vi varken sett eller hört någon trodde vi att vi hört fel. Uppe på Sollifjellet får vi dock vår förklaring. För första gången se en annan hund (och människa nummer 2 och 3). Döm om vår förvåning när det är en...Irländsk setter av jaktmodell! Hur stora är oddsen liksom? De... tränade inkallning då de hade lite problem att få in hunden under jakten... Undrar ni hur det norska paret tränade inkallning med sin vidsprungna setter? De visslade i pipan! Och de hade gott godis till hunden med sig! Om hunden kom?? Njae, men den passerade dem i vart fall inom en radie på 50 meter! Vi såg dem på fjäll nummer tre också och då hade de fortfarande inte fått in hunden! Kanske en idé att byta "teknik"?



Wow! Tack vare Tiffany var hunden nästan inom kopplingsavstånd en gång!    


Hundarna var lösa i stort sett hela tiden, jag tror Faran var i koppel totalt 20 minuter eller så då vi passerade de mest fårtäta markerna. Faquera var lycklig!! Det går får lite överallt på vägarna, i markerna och vi hade dem precis invid stugan. De gick familjevis, mamma och killingar (tror jag) och mamman hade en bjällra i runt halsen så man kunde höra vart de var.



Nu är hon ju van vid får sedan alla våra promenader vid Elfvik och hon har aldrig jagat får så hennes tidigare erfarenheter är enbart att lugnt och stilla passera dem, vilket även det spelade in såklart. Vi passerade får på mycket nära håll och första gången tog jag Faquera rätt rejält, just in case. Sedan brydde hon sig inte alls om dem – helt underbart för både henne och mig.


Så här nära passerade vi ett får (ej zoomat!), det plingade inte då det låg ner, men Faran brydde sig inte det minsta!

                   


Vi hade fantastisk tur med vädret denna första dag! Solen strålade från blå himmel och det var varmt, men inte för varmt. Det fanns fullt med små sjöar lite överallt och hundarna passade på att svalka sig. Vi gick i stort sett hela tiden, men på varje fjäll hade vi en fikapaus och njöt av den fantastiska utsikten! Faran lärde sig snabbt! FIck hon syn på ett bord så gick/sprang hon i förväg dit!   




 
Låter bilderna tala för sig själva, då jag har vääääldigt svårt att välja ut några av de ungefär 300 bilderna vi tog den första dagen kommer ett gäng!


                                                     Jag pekar mot fjäll nummer fyra, Snörvillen, när vi är på väg hem...


     Välförtjänt vattenpaus för mig och Faran

 
 
Marie, Troya o Tyra

Marie, Troya o Tyra

28 augusti 2011 21:30

Åh..vilka vidder och vilken underbar natur!! Måååste försöka få med familjen på fjälläventyr nästa år..
Faran verkar ju trivas som fisken i vattnet :)

http://www.troyatyra.se

Anna Östervall

28 augusti 2011 21:40

Ja, Faran var verkligen LYCKLIG!!! Underbart är bara förnamnet! Det måste ses. Kan rekommendera Norska fjällen, mycket bra skyltat och "stigat".

 
Noomi

Noomi

28 augusti 2011 21:44

Ser helt underbart ut! En semester helt i min smak :) Jag har tjatat på Micke i 20 år att vi ska fjällvandra, men jag lyckas inget vidare...
Kan tänka mig att Faran var lycklig ;)
KRAM

http://www.dizzyweb.se

Anna Östervall

28 augusti 2011 22:24

Om du önskar dig det när du fyller år kan han väl knappast neka? ;) Vi stortrivdes alla fyra! :D
Kramar

 
Lindha

Lindha

28 augusti 2011 22:52

Ojoj vad vackert, jag blir helt lyrisk när ser jag ser bilderna :)
Packar in hundar & dotter i bilen direkt & beger mig på vandring tror jag :D
Mysigt för Faran att vara med matte själv!!

http://vildarna.bloggplatsen.se

Anna Östervall

29 augusti 2011 11:47

ja, du är ju mammaledig så du har ju all tid i världen att vandra! ;)
Jo, både jag och Faran uppskattade verkligen att få några dagar på tu man hand!
Kramar

 
Malin

Malin

29 augusti 2011 03:18

WOW så många underbara bilder!!! Ni ser ut att ha haft det helt fantastiskt! Har endast vandrat i dom svenska fjällen men dom norska ser inte så tokiga ut! :-) Kanske får bli Norge nästa ggn jag ska upp och vandra :-)
Kram!

http://www.rottisivar.com

Anna Östervall

29 augusti 2011 11:46

Ja, helt underbart var det! Har faktisk aldrig vandrat i de svenska fjällen (för vandringens skull, vi har ju vandrat när vi jakttränat med Chili på hennes tid). Kan varmt rekommendera Norge!
Kram

 
Annika, Diesel o Indy

Annika, Diesel o Indy

29 augusti 2011 08:00

Vad härligt ni verkar ha haft det!!!! Jag blir så avundsjuk!!! Underbara bilder! Verkar vara mycket bättre uppmärkta leder än i Funäsdalen. Några skavsår?? ;)

http://annikasvardag.bloggplatsen.se

Anna Östervall

29 augusti 2011 11:37

Ja, mycket bra skyltat! Å inga skavsår!!! :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anna Östervall - 22 mars 2013 23:06


Bloggplatsen har (troligtvis) gjort sitt, nu drar vi vidare mot nya "utmaningar". Hädanefter hittas vi på: http://rackartygsaxxa.com/ ...

Av Anna Östervall - 22 mars 2013 17:18

Ja, har spiralen väl börjat snurra i fel riktning så känns det ju ibland som att det bara fortsätter. Så är det här just nu. I söndags skulle Jennifer på kalas på andra sidan stan och hela familjen skulle, tack och lov(!), med. När vi ligger på motor...

Av Anna Östervall - 19 mars 2013 09:25

Ja, ibland blir det inte som man tänkt... Min plan för närmsta framtiden var att jobba måndag och tisdag denna vecka för att sedan ta ut semester fram till Lillis anländer. Jag tänkte även se mig själv som fullt frisk och inte gå vidare med utredning...

Av Anna Östervall - 18 mars 2013 08:26

Axxa som alltid varit först till ytterdörren och stått längst fram och tjutit när de ska åka till jobbet på morgnarna vill inte följa med längre. De morgnar tjejerna ska med Robban till jobbet ropar han på tjejerna och på andra ropet brukar Faran mas...

Av Anna Östervall - 16 mars 2013 12:40

Idag är det exakt 21 dagar kvar till beräknad förlossning! Jag har fått för mig att han kommer komma för tidigt, men jag är verkligen inte redo än. Vi får se hur det blir. :) Bilden nedan är från dagens skogstur med varmchoklad och Jennifers egenb...

Presentation


Anna heter jag som har bloggen. Den kommer mest handla om träningen med mina schäfrar Korad tjh(rh) Äventyrs Faquera -02 & Rackartygs Axxa -07, men även lite om vår vardag med dottern, sambon och hans hund.

Korad Tjh (rh) Äventyrs Faquera


Född 2002.06.29

 

u. KORAD Äventyrs Durin

e. KORAD S BCH Likatorps Birk

 

Genomförd MH, Korad,
lydnadsklass 3,

uppflyttad till lägre spår,

godkänd tjänstehund räddning,

godkänt L-test tullen

Faquera är numera pensionerad från tävling

 

Korad Rackartygs Axxa


Född 2007.09.01

 

u. Äventyrs Faquera

e. Korad Rapports Exxon

 

Genomförd MH, Korad,
1:a pris lydnadsklass 2,

uppflyttad till lägre spår

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29 30 31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards