rackartyg

Alla inlägg den 17 mars 2010

Av Anna Östervall - 17 mars 2010 14:47

Måndag
Promenad med viktmanschetter (hundarna) på morgonen och inomhusträning på kvällen.


Faquera
Kryp – Kanon!
Fjärr – fokuserade på rörelserna till och från ställandet samt att förlänga tiden lite, lite innan belöningen kommer när hon står. Små framsteg, ska försöka träna detta lite mer regelbundet.

Axxa

Kryp – Inte så bra… funderar på att vänta tills vi kan träna det utomhus…
Fotgående – körde lite ”snurra vid sidan” (kropps- och rumpkontroll) samt fotgående bakåt.


Birre övade återigen lite på steppdans/fjärr…    


Själv körde jag spinning 30 min. och Bollcore 30 min. på lunchen. 


Tisdag
Bara vanlig morgonpromenad, dock kortare då det är något så fruktansvärt halt ute nu. De sandar ju inte hos oss, i vart fall inte särskilt bra då man nästan kan räkna sandkornen när man går… Föll till föga och köpte ett par dubbar/halkskydd till skorna och vågade mig till och med ut på en lite längre kvällspromenad! Det var ett tag sen… Här ute är det inte så bra upplyst (ibland inga gatlyktor alls) så dels är det halt och dels ser man inte de halare partierna… Nu var vi dock ute och gick i över en timme – härligt! Stötte upp en katt och det kändes som att Axxa, men ev. även Faran skulle stannat om det varit lösa, men jag vet inte jag… Nu var de ju i koppel. Birre märkte väl inte ens katten – retrievers! Med Axxa känns det dock som att det är värre när vi passerar vittringsfältet när djuret dragit iväg än vid själva flykttillfället. Samma gäller när vi möter hundar – mötet går bra men shit vad hon nosar där hunden gått när vi passerat…   


Onsdag
Underbar morgonpromenad med viktmanschetter på hundarna! Visserligen funderar jag allvarligt på att anmäla Faquera till en slyngelkurs för hon beter sig som    ibland… Men Axxa fick vara lös en sväng och jag har ju ett tag undrat vad som skulle hända om det skulle dyka upp vilt när hon är lös. För ett tag sedan skulle hon schappat direkt, men nu känner jag att jag kaaanske kan få stopp på henne. Så länge inte hon och Faran är lösa tillsammans för då hakar hon säkerligen på morsan utan att tveka! Imorse for det en ekorre över vägen några meter framför oss och Axxas svans för upp över ryggen och hon tvärnitade! Jag sa ”Axxa” med glad röst, dock med lite tryck i och hon tvärvänder!  Alla tre fick käka Frolic så det sprutade ur öronen innan vi gick vidare. Nu är det ju skillnad på katt/hare/rådjur och en ekorre, men det är ett STORT steg på vägen. Fick dock jobba henne förbi vittringsfältet…


På lunchen hade jag en date med löpbandet på gymmet. Gick 500 meter, sprang 1 km, gick 250 meter, sprang 300 meter, gick 200 meter, sprang 200 meter, gick 250 = 2,5 km. Har verkligen urdålig kondis! Men idag sprang jag i vart fall 1,5 km (11 km i timmen) och gick 1200 meter (7 km i timmen).
I fredags gick jag 600 meter, sprang 400, gick 200, sprang 200, gick 300, sprang 250, gick 550 meter = totalt 2,5 km. Det går framåt!

Imorgon är det 45 min. funktionell styrka som gäller på lunchen, härligt!   

Av Anna Östervall - 17 mars 2010 09:55

Lördag

Morgonpromenad med viktmanchetter på hundarna, sedan åkte vi till
Fjärilshuset i hagaparken med Robban, Jennifer, mamma och pappa. Jennifer tyckte det var toppen! Populärast tror jag Koifiskarna var, men hon var helt exalterad av hela upplevelsen och vi fick bära henne därifrån... Blev bjudna på lunch där och Jennifer åt först en hel varmkorv för att därefter hugga in på min gulaschsoppa! På väg därifrån somnade Jennifer i bilen så vi åkte runt lite, rastade hundarna (en av oss var givetvis kvar vid bilen) och sedan besökte vi husmässan i Norsborg.
Middag på Robbans pizzeria i Tumba - de gör de STÖRSTA pizzorna jag sett. De hänger ut över brickan! Jennifer var nyfiken på vad de gjorde så hon fick komma in över disken och titta på när de gjorde pizzorna, titta i ugnen etc. Det trodde jag aldrig att min lilla blyga tjej skulle våga, men just nu står nog pizzabagare högt i kurs om hon kunde säga vad hon vill bli när hon blir stor.   


  

Bild lånad från fjärilshuset.se

Söndag
Efter en dryg morgon där tanken om att annonsera ut Jennifer på Blocket dök upp så var det dags för hundträning inomhusträning med Robban. Annika kunde inte så farmor och farfar var barnvakter, tack och lov!


Faquera
Fotgående – Gick lite bättre tycker jag. Inte fullt så sneda sättanden, det kändes bra men finns mycket kvar att jobba med.
Inkallning med ställande – ca 20 meter. Hon galopperade emot mig och bromsade aktivt! Var så nöjd så vi gjorde ingen mer!
Kryp – Inte lätt att krypa när mattorna knölar ihop sig så man får ”klättra över” dem och tassarna åker inunder men jag är supernöjd med hennes kryp! Hon kan krypa långt och göra vänstersvängar (inte ursnygga direkt) utan att resa sig det minsta! Jobbade mest på att hon skulle hålla samma hastighet som jag idag… Går jag med kortare steg och inte ”springer iväg” går det bättre.


Axxa
Fotgående – Usch… Först var jag så missnöjd så jag lade ut henne i bilen igen. Hon ljudade en del och var ofokuserad etc. Robban bad mig dock hämta henne igen så körde vi lite till och när jag är lugn och fokuserad och inte bara ”kör på” så fungerar det ju riktigt bra! Mestadels raka halter, bra position och kontakt och inte ett ljud! Kan bli riktigt bra om jag bara håller ihop!
Target – länge sen vi körde ”trampa på target” men det gick kanon! Bra fart och fokus, är man inte snabb nog så åker den dock in i munnen med raketfart efter stampet… Ska jobba vidare på detta och utöka tiden mellan stampet och klicket successivt…
Läggande under gång – testade av lite och det behöver vi träna mer på för att få in ett snyggt och rappt läggande men vågar nog inte köra det mer just nu. Kan tänka mig att det ”tär” på knäet.


Sedan passade vi på att äta lunch och fika på ett café, alldeles själva – utan barn! Jag tyckte det var urhärligt och ville aldrig gå, Robban fick träsmak och undrade hur länge vi skulle sitta där… Tyckte det var fantastiskt att kunna föra en vuxen konversation och prata om hundträning och livet i stort! I normala fall får man ju knappt en syl i vädret då vi har en snart tvåårig babbelbyxa…

Presentation


Anna heter jag som har bloggen. Den kommer mest handla om träningen med mina schäfrar Korad tjh(rh) Äventyrs Faquera -02 & Rackartygs Axxa -07, men även lite om vår vardag med dottern, sambon och hans hund.

Korad Tjh (rh) Äventyrs Faquera


Född 2002.06.29

 

u. KORAD Äventyrs Durin

e. KORAD S BCH Likatorps Birk

 

Genomförd MH, Korad,
lydnadsklass 3,

uppflyttad till lägre spår,

godkänd tjänstehund räddning,

godkänt L-test tullen

Faquera är numera pensionerad från tävling

 

Korad Rackartygs Axxa


Född 2007.09.01

 

u. Äventyrs Faquera

e. Korad Rapports Exxon

 

Genomförd MH, Korad,
1:a pris lydnadsklass 2,

uppflyttad till lägre spår

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards