rackartyg

Alla inlägg den 12 mars 2010

Av Anna Östervall - 12 mars 2010 10:51

I söndags var jag och Annika och tränade lydnad i en inomhuslokal i tre timmar, värsta lyxen!!


Axxa
Kryp
- mkt sämre än hemma, tror det till största delen beror på att jag tog större steg och omedvetet ökade svårighetsgraden när Annika tittade än vad jag gör när vi är hemma i vardagsrummet…
Fot – Gick riktigt bra. Hon har helt okej position även om rumpan åker ut lite ibland, men i det stora hela såg det bra ut. Höll kontakten bra, ett tapp.
Apportingångar – Gjorde bara 2-3 stycken då de var kanon! Blir kul att testa en längre sträcka om ett tag och se hur det ser ut då.


Träningen kändes lite si och så, framför allt gällande krypet, men även min stämning. Har funderat en hel del och tankarna kommer längst ner då de rör båda hundarna


Faran
Fot
– hon går i två spår, ligger för långt fram och har sneda sättanden… Ser inte bra ut alls men hon går ändå fot. *smile* Vändningarna på stället är bra.
Kryp – Hemma kryper hon suveränt! Här gick det inte lika bra då hon skenade iväg… Undrar om jag omedvetet tog större steg då vi hade större yta att vara på? Kanske kan det bero på det i så fall, jag tar ju gärna jättekliv…
Inkallning med ställande – helt okej stopp. Inte den bästa farten, men det går i galopp och jag köper det. Huvudsaken är att hon stannar så vi inte nollar momentet.
Hopp sitt – Bra!
Hopp apport – jättenöjd! Lite halt och trångt, tror det blir bättre utomhus, men jag är nöjd. Framförallt för att hon hade bra ingångar och inte gled bakåt i släppandet! Hade inte heller lika mycket tugg/rullningar i ingången som hon brukar ha!
Platsliggning – utom synhåll. Okej, men hon rörde sig (bytte skinka?). Ska köra så att jag ser vad hon gör nästa gång.
Platssittning – hon lade sig ner efter en stund! Träna mera!



Faran - livet är en fest!


Har såklart funderat en hel del ang. Farans träning också och vad gäller fotgåendet tror jag att jag ska strunta lite i positionen och att hon plogar. Sånt tar tid att rätta till och jag har inte all tid i världen. Prio ett kommer vara att få till sättandena och stegförflyttningarna. Till viss del tror jag att plogningen automatiskt kommer bli bättre när vi tränar mer regelbundet. Ska även tänka på belöningsplaceringen. I hoppet (minns inte om det var i vid apporteringen eller vid hopp-sitt) då slog hon in hindret på tillbakavägen flera gånger, ett ständigt återkommande problem. Hon slår aldrig i på utvägen dock. Annika tror att jag står för nära hindret och att hon därför inte ”vågar” ta sats ordentligt för att komma över på tillbakavägen då hon ska stanna och göra ingång så snart efter hindret. Provade att flytta lite längre bak och då slog hon inte i. Hoppas det är en sån enkel lösning!



Axxa, som aldrig kan sluta reta morsan...
  
  
Bildbevis! Ibland leker hon med "bytet" också och inte bara tuggar på honom 
    

Generellt
Det är bara att inse att jag inte har tid att träna lika mycket som jag skulle vilja och en del fel tar för lång tid att rätta till. Med Axxa ska jag givetvis försöka lära in rätt från början och de fel vi har, har inte satt sig så hårt än. Med Faran är det annorlunda, hon blir ändå åtta år snart och även om hon är oerhört pigg och fräsch nu så vem vet hur det är om ett år eller två? Man tänker inte på hennes ålder när man ser henne då hon uppför sig som en unghund, men åldern kommer ändå ta ut sin rätt och istället för att nöta position i oändlighet kanske jag får ta neddragen för positionen i fotgåendet, för farten inkallningen etc. Kanske är det inte lönt att jaga 10:or så länge vi är i trean och lägre? Kommer vi upp i eliten och har tid på oss där så är det ju inte värre än att vi får ta tag i de ”lyxproblemen” då. Nu är det nog bättre att lägga ner tid på att lära in de moment vi inte har och ta oss ut på tävlingsbanan!


Vad gäller Farans, och emellanåt Axxas, sneda sättanden kom vi underfund med vad problemet ligger och det är givetvis hos mig! Jag vet att jag ibland gör en helt-om-halt och där man sedan normalt stannar alt. tar ett halvt steg fram så tar jag istället ett steg bakåt! Det gör givetvis att schäferrumpan hamnar snett! Med Chili hade jag inte alls det problemet, men hon var förmodligen skicklig på att kompensera mig plus att hon var kortare i ryggen och mycket rappare i allt hon gjorde. Nu upptäckte Annika att jag även i höger-om-halt emellanåt tar ett steg bakåt… Tvärtom vad alla ”fuskare” gör… Suck… Inte konstigt att tjejerna sätter sig snett ibland… Torrgå, torrgå, torrgå är nog lösningen på mina problem med halterna.


Har även funderat rätt mycket på hur jag vill träna hund och vad jag prioriterar etc. sen dess och känner att jag nog börjar ”hitta hem” mer och mer i min hundträning vilket känns väldigt skönt.


Även "late Birger" får spring i benen någon gång ibland!

 

Presentation


Anna heter jag som har bloggen. Den kommer mest handla om träningen med mina schäfrar Korad tjh(rh) Äventyrs Faquera -02 & Rackartygs Axxa -07, men även lite om vår vardag med dottern, sambon och hans hund.

Korad Tjh (rh) Äventyrs Faquera


Född 2002.06.29

 

u. KORAD Äventyrs Durin

e. KORAD S BCH Likatorps Birk

 

Genomförd MH, Korad,
lydnadsklass 3,

uppflyttad till lägre spår,

godkänd tjänstehund räddning,

godkänt L-test tullen

Faquera är numera pensionerad från tävling

 

Korad Rackartygs Axxa


Född 2007.09.01

 

u. Äventyrs Faquera

e. Korad Rapports Exxon

 

Genomförd MH, Korad,
1:a pris lydnadsklass 2,

uppflyttad till lägre spår

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards