rackartyg

Alla inlägg under augusti 2012

Av Anna Östervall - 13 augusti 2012 08:08

Semesterna avslutades med en härlig utflykt. Vi åkte till fiket i Gustavsberg för att äta en tidig lunch och sedan gå en sväng vid Finntorpet ute på Värmdö. När vi kom fram kom också solen och värmen och det var som att gå i en gryta… Vi gick strax över 5 km och Axxa drog Jennifer i skrindan ungefär halva sträckan. Det var första gången hon drog skrindan och första gången Jennifer tyckte det var roligt att åka! Underbart att förena nytta med nöje. Härligt är det att ha en hund som glatt är med på allt och kämpar på. Största "problemet" var att få henne hålla ner hastigheten, Robban halkade efter lite då och då! 




Fäste kopplet i skrindan för att  kunna bromsa i nerförsbackarna



Jennifer bäddade ner sig själv i början, det skulle vara mysigt... Sen kom värmen och då åkte allt av


Under dragpauserna var det Flexi som gällde, det är mycket vilt här ute!



Efter promenaden åkte vi till Bullandö glassfabrik för en långfika i solskenet med juice, latte och glass. Ett härligt avslut på semestern!





Två kulor! Ni inser storleken på glassarna...




  


På kvällen tränade jag lite vittring, rutan och fotgående på tomten, vilket gick mycket bra!

Sen var det bara att ställa väckarklockan på 05.00 för att gå till jobbet dagen efter... Vilken söndagsångest jag fick...



Av Anna Östervall - 10 augusti 2012 14:23

Robban åkte bort i fredags kväll och skulle komma hem sent på lördag kväll så jag tog alla hundarna och Jennifer och åkte hem till mamma och pappa under dagen. På morgonen frågade jag lite halvt på skämt om hon ville ha hästsvans (hon vill alltid ha utsläppt) varpå hon svarar "nej, jag vill ha flätor"!!! 

Jennifer frågade om jag skulle vara med dem heeela tiden? Och det framgick tydligt att hon ville vara själv med dem ett tag och att jag skulle sjappa, så... Det gjorde jag givetvis till hennes glädje!   Men först skulle jag kolla på henne när hon satt i mormors cab, då de skulle åka och handla lite lunchingredienser.


Checka lilltjejen; flätor OCH kjol!!!

Åkte iväg till Lidingö BK för en skogspromenad med de fyrbenta och efterföljande lydnadsträning med Axxa. Det var varmt vilket syntes på uthålligheten och resultatet! Vart en del pauser…

Vi tränade nedanstående i den ordning de kommer på tävling:
Sitt kvar 35 sekunder – hon satt så otroligt bra och fokuserat! Hon flämtade när jag lämnade henne men efter ca 5 sek knep hon ihop munnen och stirrade ut mig, den attityden ville jag belöna!
Platsliggning 5 minuter utom synhåll – precis som förra gången vi var här… Vickade på rumpan, slog med tassarna ett par gånger och kollade sig omkring… Tror jag vet vad det beror på men ska kolla en gång på Lidingö under andra förutsättningar och en gång på annan plats, sen har jag förhoppningsvis "facit" för mina funderingar.
Fot
Sättande under gång – kanon!
Rak inkallning 30-35 meter – jisses vilken fart!
Rutan – körde 6 rutor vid olika tillfällen under träningen på varierande avstånd, gick sådär…
Hopp apport – suverän!
Metallapport – suverän! När jag sa ”bra” på vägen in så ökade hon tempot ytterligare!
Fotgående/stegförflyttningar – framför speglarna, gick lite si och så

På kvällen när Jennifer sov tränade jag lite fjärrdirigering, skiftet stå/sitt, ökade avståndet till ca en meter.

Av Anna Östervall - 10 augusti 2012 08:34

Onsdag
Familjen tog en skogspromenad i lite över en timme, Axxa hade mycket ben och lite hjärna...


Inte den bästa bilden, men jag var bra tvungen att lägga ut den. Kolla in tungan!!!



Den som står på stocken får godis, det var djungelns lag som gällde innan de till slut kom upp båda två ;)


Efter skogen åkte jag och Axxa hem för att vila närmare en timme innan jag och Axxa gav oss ut på en gång/joggingrunda på 8 km, hemifrån oss till Robbans föräldrar där vi sågs innan vi åkte hem allihop igen.



Nu när jag orkar lite längre kan jag springa till/i Velamsund - härligt!


 


Torsdag
På torsdagen åkte vi till Gröna Lund med Jennifer! Det började med att vi åkte karusellen två gånger på raken och då började jag fundera på varför vi köpt varsitt åkband... Men sen morska hon på sig och vi åkte allt på "barnavdelningen" utan rälsbilarna och pariserhjulet. Hon tjöt av skratt på allt förutom "fallet", som är fritt fall på ca 15 meter. Shit, till och med jag tyckte det var obehagligt - kommer aldrig åka de för vuxna!





Fyra timmar senare var hon slut som artist!



Äpplena börjar komma! Jennifer och hundarna plockar sura äpplen och äter...  


På kvällen gick jag ut på tomten och tränade lite vittring och fotgående.


Fredag
På dagen busade Jennifer och Axxa en massa! Jennifer hoppade i studsmattan och "spelade tennis", med hjälp av en spade sköt hon en lite mjuk boll av pingismodell över nätet på studsmattan, Axxa hämtade den och lämnade av till mig. Jag kastade in den igen och så höll de på tills Axxa var helt slut...



Faran kopplar av under studsmattan under tiden barnen leker




Skjut då, skjut då... Förväntan är hög!


Sen gick vi in och vilade en stund och Jennifer lästa saga för sina barn. Eftersom det regnalde inomhus vart det paraply fram och stövlar på!



På eftermiddagen var jag och Axxa ut och gick/joggade ca 7 km igen. Direkt efter det böt jag av Robban som skulle till Nyköping över fredag/lördag. Granntjejen hade kommit hem från sin semester så de lekte och T kom hem till oss på fredagsmys, studsmatteaktiviteter med mera.





Det vart en blöt efterfest innan tjejerna skildes åt...



Av Anna Östervall - 9 augusti 2012 14:33

Imåndags lånade vi Robbans föräldrars båt för att åka ut några dagar i skärgården.



Jennifer skötte uppdraget med att ta in "bojjarna" med bravur



Axxa tyckte väl lite si och så om att åka båt, det var första gången för henne, men hon fann sig till rätta  



Stegesund



Tres amigos


 


Det var underbart väder och vi hitade ett litet skär där vi var alldeles själva! Dessutom var ön så liten att vi hade full koll och inget vilt fanns! Det var vad som stod högst upp på vår önskelista, det visade sig också finnas två små sand-/stenstränder så hundarna var lösa hela tiden och sprang och simmade som galningar och Jennifer kunde plaska på valfri strand.



Innan vi lade till och släppte iland alla hoppade jag iland och kollade av hela den lilla ön 



Axxa plumsar i



Det var otroligt klart vatten



Sjöodjuret


  


Lunchen lagades och åts i land vilket Jennifer tyckte var jättespännande! Liiite svårt att äta soppa på papptallrik tyckte hon dock...




Det var tydligen jättekul att gå och lägga sig i ruffen men att sova där... Det var inte riktigt lika kul...


  


Tisdag morgon började med jättefint väder och dagen tillbringades precis som gårdagen, hundarna simmade och sprang och Jennifer badade och hoppade mellan stenar etc.



Axxa hoppar i


Faquera på språng


Tre idioter i sjön samtidigt ;)




Det visade sig dock att ett dygn på sjön var rätt lagom, hundarna var heeelt slut, Jennifer ville åka båt (fort!!) och inte vara på någon ö och dessutom vart Robban sjösjuk när vi skulle sova i båten... Inte nog med det så tvärtemot vad väderleksrapporten sa så tyckte vi att det började se lite si och så ut med vädret... Det var flera år sen vi var på sjön sist och med lånad båt full med hundar och barn kändes det bäst att ta det säkra före det osäkra och åka hem.



Vid husses fötter är det tryggt för en slutkörd Axxa



Ja, ni ser hur himlen ser ut...



När det gungar mycket kan det vara skönt för Faquera om någon håller henne i handen, tyckte Jennifer



Möte med Waxholmsbåten i Stegesund...



Riddarborgen i Waxholm


Det smällde till med rejäl åska och regn när vi kom hem så det kändes helt okej att ha avbrutit båtresan tidigare! När regnet upphörde några timmar senare åkte vi iväg på utflykt - 2,5 km promenad på Värmdöleden med efterföljande, obligatoriska, besök på Bullandö glassfabrik. På kvällen bäddade Jennifer ner Faquera i biabädden och satte sig bredvid henne för att se på tv.




När Jennifer gått iväg tog Axxa hennes plats, det vart en luuugn kväll hemma!



Av Anna Östervall - 8 augusti 2012 09:48

Efter frukosten lastade vi in oss i bilen och åkte den mysiga vägen till Stenslätten och tog färjorna till Waxholm, i Ellboda mötte vi upp min mamma.





 

Vi började med att gå en hundpromenad på grusvägen så att Axxa skulle få göra av med den värsta energin innan vi gav oss in i skogen för att leta svamp. Leta svamp var just vad vi fick göra… Fick ihop en liter tror jag men inte mer än så. Vi var i vart fall ute i 2,5 timmar och hann med lite picknick också.
















































Fika på gång

Efter skogsrundan åkte vi iväg en bit så att hundarna, och Jennifer, kunde få bada och svalka av sig. Axxa och Faquera fick även motionssimma en del och det slutade med att alla vi tvåbenta badade också.  




Phew, vilket simpass! Skönt att stå och svalka sig en stund...



Stenig strand = bada med gummistövlarna på     


Någon timme senare åkte mamma hem och vi övriga fortsatte in mot Waxholm. Jag hade sett ett par lekplatser vi måste utforska så vi tog först en lekplats, sedan hamburgerlunch innan vi besökte lekpark nummer två.




När vi närmare åtta timmar senare åkte färjan hem var det med tre utslagna hundar och en lika utslagen fyraåring… Jag och Robban var inte särskilt pigga vi heller, men vilken härlig dag vi hade!



Kastellet i Waxholm, eller Riddarborgen som Jennifer kallar det för   

Av Anna Östervall - 7 augusti 2012 11:27

På onsdagen skulle jag gå/jogga från Robbans jobb och hem till oss. Jag går en bit för att värma upp och börjar precis jogga och funderar på om jag ska ha Axxa i sele/koppel eller om jag ska släppa henne men bestämmer att hon får vara kopplad tills vi kommer till skogen. TUR var det! Efter ca 400 meter kommer en hanhund (!) utfarande som en målinriktad missil i 190 från en industritomt under höga skall/morrningar och flyger rakt på Axxa! Jag halar mig fram de ca 2 metrarna och får isär dem varpå han flyger på igen. Även en tik kommer springande men hon flyger inte på. Jag får bort honom och får tag i halsbandet som han tack och lov har på sig! Ägaren kommer springande och ropar men hunden bryr sig inte, märkligt nog så så fort jag fått bort honom från Axxa och håller i halsbandet blir han hur lugn och ”snäll” som helst… Ägaren tar honom och flyttar sig några meter bort, då kommer tiken fram. Hon ser visserligen snäll ut men jag tar ingen risk utan kickar till henne och säger åt henne att försvinna, vilket hon gör. Ägaren är lugn och trevlig och kommer med en massa snack att han bara ville leka men är rädd då han blivit påflugen etc… Jada jada jada… Axxa ”tomskäller” som en del schäfrar gör emellanåt, men frånsett skallen så lugnar hon sig otroligt fort. Jag snackar lite med ägaren som ber om 100 gånger om ursäkt, får hennes namn och nummer etc. och Axxa får coola ner ytterligare. Jag ser ett litet jack under hakan på Axxa men kollar inte igenom henne mer för att inte ”förvärra” situationen. Något som jag tycker är otroligt skönt är att Axxas reaktion inte var att fly utan att stanna och försvara sig. Hon gjorde dock inte mer än vad nöden krävde vilket jag kände var otroligt sunt. Efter vad som känns som en evighet men bara måsta tagit max 5 minuter går vi vidare, Axxa verkar nu helt oberörd och jag börjar jogga igen. Att se och höra denna misil komma emot oss... Det var hemskt!!


Vi får ett hundmöte på vägen (jag plockar snabbt upp en pinne från vägen och distraherar Axxa), hunden gör jordens utfall men Axxa har fullt fokus på mig och pinnen jag har i handen och bryr sig inte det minsta! Nästan hemma gör lilla schnauzern ”attacker” inne på sin tomt bakom häcken, varpå Axxa byter sida bakom min rygg så att jag hamnar mellan henne och hunden. Hon lägger fullt fokus på mig och visar ingen ragg, ingenting. Så otroligt skönt! Hemma igen, 5 km senare, kollar jag igenom Axxa noga och hon verkar inte tagit det minsta stryk varken psykiskt eller fysiskt. Phu!


På kvällen har vi träning med Ego Dogs på Tyresö BK och vi tränar momenten i följande ordning:
Fotgående, Sättande under gång, rutan, Fjärrdirigering, tasstarget, sitt fint och avslutar med lite kryp.


Hemma igen körde jag ett kort pass vittringsapportering.


Fredagen var vilo- och städdag, våra fd grannar kom hit och hälsade på och tjejerna fick leka lite.


lördagen åkte jag i rasande takt iväg till Forum och köpte ny Iphone, denna gång med abonnemang hos Telia. Är så vaaansinnigt trött på 3 som ”aldrig” har täckning… Sedan kom Robbans föräldrar och hans farmor hit. Robbans mamma hade med sig jättegod lunch och hemkokta kräftor, mums! Sen följde Jennifer med dem hem en sväng varpå jag och Robban åkte iväg och gick en kort sväng på Värmdöleden, som vi upptäckte häromdagen, med hundarna och åt glass på Bullandö glassfabrik – igen.   



Gräver upp potatis till dagens lunch


       

Av Anna Östervall - 7 augusti 2012 07:47

På onsdagen hade jag stämt träff med Marie (Troya och Tyra) för lydnadsträning på Waxholms BK. Det var otroligt varmt och ingen skugga på plan... Vi började med massa snack och sedan tittade jag lite när Marie tränade med Tyra. Därefter tog jag ut Axxa för att träna lite:
Rutan, hopp apport, metall, sitt kvar 2x1 minut. Körde även ett mycket kort men intensivt pass på agilitybanan, otroligt roligt! Tänk om jag hade tid för lite mer agility...


Marie filmade hopp apporten som ni kan se nedan. Börjar bli riktigt bra även om det såklart är lite kvar till 10:an.    Det som stör mig mest är "kastet"/vändningen med apporten som hon gör precis innan ingången...



Efter en långfika körde vi uppletande med alla hundar. Axxas var skitdåligt, Farans var lite si och så men hon var i vart fall suuupernöjd över att få leta, busa och äta godis.


Tyra slappar när vi fikar  


När vi sagt hej då till Marie åkte jag vidare till Ellboda där jag gick en timmes promenad med tjejerna i skogen – härligt!


Styrde bilen mot Lidingö där jag skulle hämta upp Jennifer men gjorde en avstickare till Lidingö BK först för att träna lite… lydnad. Tyckte passet på WBK gick sådär och så ville jag köra platsliggning utom synhåll. På Lidingö körde jag i nämnd ordning:
Sitt kvar 1 minut – belönade detta och gick sedan direkt på
Platsliggning utom synhåll 4 minuter, hon låg hela tiden men var rätt "orolig", bytte skinka, slog med framtassarna någon gång och rörde mycket på huvudet (hon har inte hakan i backen)... 
Körde tre rutanskick, stegförflyttningar framför speglarna, kort kryp framför speglarna där hon har bra teknik men kröp väldigt snett. Otroligt bra med speglar!!!


Efter träningen åkte jag hem till mamma och pappa för att äta middag och hämta Jennifer.   



Av Anna Östervall - 6 augusti 2012 13:19

Måndagen började med ungefär en timmes off road-promenad i skogen, sen åkte jag och Axxa hem så att hon fick vila i någon timme innan vi gav oss ut på 7 km gång/jogging. Hon rusar på rätt bra i skogen så hon behövde verkligen vilan innan vi gav oss ut igen...

tisdagen kom mina föräldrar och hämtade Jennifer, som skulle sova över hos dem, så jag passade på att åka till Värmdö BK för att träna lydnad med Axxa, vi tränade:
Rutan, fritt följ/stegförflyttningar, Hopp apport och fjärrdirigering (stå/sitt och stå/ligg). Träningen gick ganska bra men jisses vad det var varmt! Halva tiden var träning och halva tiden var vila... På det var det fruktansvärt mycket små bromsar...

Robban mötte upp mig efter någon timme och vi gjorde lite ärenden, åt Thaimat och bara var vi två en stund innan vi åkte tillbaka till Värmdö BK efter några timmar för att träna ett kort lydnadspass till med Axxa, då tränade vi:
Rutan, Hopp apport, metallapport, stegen och sitt kvar. Nu var det svalare ute och träningen gick toppen!

På kvällen när vi var hemma tränade jag ett pass vittringsapportering med... just det - Axxa.

Presentation


Anna heter jag som har bloggen. Den kommer mest handla om träningen med mina schäfrar Korad tjh(rh) Äventyrs Faquera -02 & Rackartygs Axxa -07, men även lite om vår vardag med dottern, sambon och hans hund.

Korad Tjh (rh) Äventyrs Faquera


Född 2002.06.29

 

u. KORAD Äventyrs Durin

e. KORAD S BCH Likatorps Birk

 

Genomförd MH, Korad,
lydnadsklass 3,

uppflyttad till lägre spår,

godkänd tjänstehund räddning,

godkänt L-test tullen

Faquera är numera pensionerad från tävling

 

Korad Rackartygs Axxa


Född 2007.09.01

 

u. Äventyrs Faquera

e. Korad Rapports Exxon

 

Genomförd MH, Korad,
1:a pris lydnadsklass 2,

uppflyttad till lägre spår

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards