rackartyg

Alla inlägg den 7 augusti 2012

Av Anna Östervall - 7 augusti 2012 11:27

På onsdagen skulle jag gå/jogga från Robbans jobb och hem till oss. Jag går en bit för att värma upp och börjar precis jogga och funderar på om jag ska ha Axxa i sele/koppel eller om jag ska släppa henne men bestämmer att hon får vara kopplad tills vi kommer till skogen. TUR var det! Efter ca 400 meter kommer en hanhund (!) utfarande som en målinriktad missil i 190 från en industritomt under höga skall/morrningar och flyger rakt på Axxa! Jag halar mig fram de ca 2 metrarna och får isär dem varpå han flyger på igen. Även en tik kommer springande men hon flyger inte på. Jag får bort honom och får tag i halsbandet som han tack och lov har på sig! Ägaren kommer springande och ropar men hunden bryr sig inte, märkligt nog så så fort jag fått bort honom från Axxa och håller i halsbandet blir han hur lugn och ”snäll” som helst… Ägaren tar honom och flyttar sig några meter bort, då kommer tiken fram. Hon ser visserligen snäll ut men jag tar ingen risk utan kickar till henne och säger åt henne att försvinna, vilket hon gör. Ägaren är lugn och trevlig och kommer med en massa snack att han bara ville leka men är rädd då han blivit påflugen etc… Jada jada jada… Axxa ”tomskäller” som en del schäfrar gör emellanåt, men frånsett skallen så lugnar hon sig otroligt fort. Jag snackar lite med ägaren som ber om 100 gånger om ursäkt, får hennes namn och nummer etc. och Axxa får coola ner ytterligare. Jag ser ett litet jack under hakan på Axxa men kollar inte igenom henne mer för att inte ”förvärra” situationen. Något som jag tycker är otroligt skönt är att Axxas reaktion inte var att fly utan att stanna och försvara sig. Hon gjorde dock inte mer än vad nöden krävde vilket jag kände var otroligt sunt. Efter vad som känns som en evighet men bara måsta tagit max 5 minuter går vi vidare, Axxa verkar nu helt oberörd och jag börjar jogga igen. Att se och höra denna misil komma emot oss... Det var hemskt!!


Vi får ett hundmöte på vägen (jag plockar snabbt upp en pinne från vägen och distraherar Axxa), hunden gör jordens utfall men Axxa har fullt fokus på mig och pinnen jag har i handen och bryr sig inte det minsta! Nästan hemma gör lilla schnauzern ”attacker” inne på sin tomt bakom häcken, varpå Axxa byter sida bakom min rygg så att jag hamnar mellan henne och hunden. Hon lägger fullt fokus på mig och visar ingen ragg, ingenting. Så otroligt skönt! Hemma igen, 5 km senare, kollar jag igenom Axxa noga och hon verkar inte tagit det minsta stryk varken psykiskt eller fysiskt. Phu!


På kvällen har vi träning med Ego Dogs på Tyresö BK och vi tränar momenten i följande ordning:
Fotgående, Sättande under gång, rutan, Fjärrdirigering, tasstarget, sitt fint och avslutar med lite kryp.


Hemma igen körde jag ett kort pass vittringsapportering.


Fredagen var vilo- och städdag, våra fd grannar kom hit och hälsade på och tjejerna fick leka lite.


lördagen åkte jag i rasande takt iväg till Forum och köpte ny Iphone, denna gång med abonnemang hos Telia. Är så vaaansinnigt trött på 3 som ”aldrig” har täckning… Sedan kom Robbans föräldrar och hans farmor hit. Robbans mamma hade med sig jättegod lunch och hemkokta kräftor, mums! Sen följde Jennifer med dem hem en sväng varpå jag och Robban åkte iväg och gick en kort sväng på Värmdöleden, som vi upptäckte häromdagen, med hundarna och åt glass på Bullandö glassfabrik – igen.   



Gräver upp potatis till dagens lunch


       

Av Anna Östervall - 7 augusti 2012 07:47

På onsdagen hade jag stämt träff med Marie (Troya och Tyra) för lydnadsträning på Waxholms BK. Det var otroligt varmt och ingen skugga på plan... Vi började med massa snack och sedan tittade jag lite när Marie tränade med Tyra. Därefter tog jag ut Axxa för att träna lite:
Rutan, hopp apport, metall, sitt kvar 2x1 minut. Körde även ett mycket kort men intensivt pass på agilitybanan, otroligt roligt! Tänk om jag hade tid för lite mer agility...


Marie filmade hopp apporten som ni kan se nedan. Börjar bli riktigt bra även om det såklart är lite kvar till 10:an.    Det som stör mig mest är "kastet"/vändningen med apporten som hon gör precis innan ingången...



Efter en långfika körde vi uppletande med alla hundar. Axxas var skitdåligt, Farans var lite si och så men hon var i vart fall suuupernöjd över att få leta, busa och äta godis.


Tyra slappar när vi fikar  


När vi sagt hej då till Marie åkte jag vidare till Ellboda där jag gick en timmes promenad med tjejerna i skogen – härligt!


Styrde bilen mot Lidingö där jag skulle hämta upp Jennifer men gjorde en avstickare till Lidingö BK först för att träna lite… lydnad. Tyckte passet på WBK gick sådär och så ville jag köra platsliggning utom synhåll. På Lidingö körde jag i nämnd ordning:
Sitt kvar 1 minut – belönade detta och gick sedan direkt på
Platsliggning utom synhåll 4 minuter, hon låg hela tiden men var rätt "orolig", bytte skinka, slog med framtassarna någon gång och rörde mycket på huvudet (hon har inte hakan i backen)... 
Körde tre rutanskick, stegförflyttningar framför speglarna, kort kryp framför speglarna där hon har bra teknik men kröp väldigt snett. Otroligt bra med speglar!!!


Efter träningen åkte jag hem till mamma och pappa för att äta middag och hämta Jennifer.   



Presentation


Anna heter jag som har bloggen. Den kommer mest handla om träningen med mina schäfrar Korad tjh(rh) Äventyrs Faquera -02 & Rackartygs Axxa -07, men även lite om vår vardag med dottern, sambon och hans hund.

Korad Tjh (rh) Äventyrs Faquera


Född 2002.06.29

 

u. KORAD Äventyrs Durin

e. KORAD S BCH Likatorps Birk

 

Genomförd MH, Korad,
lydnadsklass 3,

uppflyttad till lägre spår,

godkänd tjänstehund räddning,

godkänt L-test tullen

Faquera är numera pensionerad från tävling

 

Korad Rackartygs Axxa


Född 2007.09.01

 

u. Äventyrs Faquera

e. Korad Rapports Exxon

 

Genomförd MH, Korad,
1:a pris lydnadsklass 2,

uppflyttad till lägre spår

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards