rackartyg

Direktlänk till inlägg 22 september 2011

Träningsplan Faquera

Av Anna Östervall - 22 september 2011 16:03

Här är min träningsplanering för Faquera. Jag har ett "levande" word-dokument på datorn som jag uppdaterar lite då och då. Har skrivit ut ett par ex. som jag har med mig, på så sätt vet jag alltid hur jag ska träna och vad jag kanske ska fundera lite på.

 

Kvarsittning
Variera mellan 15 sekunder och 2,5 minuter. Bygg på ”lugn men förväntan”
Platsliggning
Utom synhåll, fyra minuter i klass 3. Korta av tiden och bygg på ”lugn men förväntan”
Fotgående
Ta kortare steg och gå långsammare! Vänster svängar och halter för positionen. Träna halter med godis i näsan och led henne rätt. Lägga in stegförflyttningarna mer i fotgående och inte detaljträna för mycket – träna helhet!
Sättande under gång
Belöna inte sättandet, hon blir osäker när belöningen inte kommer…
Inkallning med ställande
Får bara säga ”Faran kom” vid första inkallningen, inte på övriga två… Ställ henne hellre för tidigt än för sent. Kalla in henne oftare efter ställandet och kommendera ”lägg” lite hårdare. Variera avståndet med långa på ca 25-35 meter och några korta.
Rutan

Variera avståndet, upp till 30 meter. Bryt och korrigera om hon hamnar utanför, alt. försök dirigera in henne, låt henne INTE komma in till mig och sedan skicka om.
Hopp-apport
Träna ytterst sällan! Stå nära hindret. Träna ingångar och avlämningar.
Metallapport
Träna sällan! ”Stämpla ut” på vägen in och träna ingångar och avlämningar för sig.
Vittring
Flytta pinnarna mellan varje gång. Gå med Faran i kort koppel med magen vänd emot henne, bredvid pinnarna, inte över dem. Kör även med att gömma en pinne som hon får leta reda på, ca 5-10 meter ut, "markera/visa upp" en sträcka på ca 2 meter för henne, gå tillbaka och gör vändningen som man gör på tävling och skicka henne sen.
Fjärrdirigering
Variera korta och långa avstånd, går hon emot mig – bara gå tillbaka och lägg ner henne igen och gör om. Byt handtecken i skiftet stå -> ligg.

Generellt
Var noga med stadgan, hon får inte röra sig emot mig
Aktivitetsnivån!
Kan det vara den som gör att Faran ibland bara tar vilken pinne som helst? Kanske inte handlar om själva momentet egentligen? Eller har hon inte förstått momentet?
Belöningstänk
Kasta inga belöningar åt henne! Gå fram och belöna med godis och är jag supernöjd kan hon efter godisbelöning få bollen och så leker vi ”skvättleken”. Skvätt inte bollen så hon måste kasta sig runt för att ta den utan skvätt så att hon får skutta framåt och ta den. Alt. får hon rusa till mig och ta den ur min hand, ingen kamp.

 
 
Annika, Diesel o Indy

Annika, Diesel o Indy

22 september 2011 18:31

Wow! Vad duktig du är! Det där skulle jag nog också behöva göra!

http://annikasvardag.bloggplatsen.se

Anna Östervall

23 september 2011 07:46

Äsch, egentligen är jag bara lat! Istället för att planera från gång till gång har jag en grovplan klar och sedan kan jag bara justera lite, eller mycket, då och då. ;)

 
Marie, Troya o Tyra

Marie, Troya o Tyra

22 september 2011 18:41

Bra med sådant upplägg! Önskade jag kunde finfördela momenten o tajma belöningarna bättre! Hur var det nu? När började privatträningen hos dej, sa du? ;)
Haha, vem har godiset i näsan..? Du eller Faran? Vilket som måste det se hemskt roligt ut! :)

http://www.troyatyra.se

Anna Östervall

23 september 2011 07:43

Tajma belöning är skitsvårt! Tänkte bli bätter på det under senhösten/vintern då jag ska gå freestyle-/trickskurs för Emma. Kul att bara göra något annat! Förr tränade jag alltid massa tricks med mina hundar men nu gör jag det sällan... Då lär man sig tima också utan att man har "press" på sig att man belönar fel beteenden.
Haha, vi kan ses och träna när du vill. Du kan kommendera mig och vara ögon och jag kan hjälpa er med det jag kan bidra med. :)
Godis i näsan, det är nog jag - annars borde jag väl skrivit godis i nosen?! ;)
Kramar

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anna Östervall - 22 mars 2013 23:06


Bloggplatsen har (troligtvis) gjort sitt, nu drar vi vidare mot nya "utmaningar". Hädanefter hittas vi på: http://rackartygsaxxa.com/ ...

Av Anna Östervall - 22 mars 2013 17:18

Ja, har spiralen väl börjat snurra i fel riktning så känns det ju ibland som att det bara fortsätter. Så är det här just nu. I söndags skulle Jennifer på kalas på andra sidan stan och hela familjen skulle, tack och lov(!), med. När vi ligger på motor...

Av Anna Östervall - 19 mars 2013 09:25

Ja, ibland blir det inte som man tänkt... Min plan för närmsta framtiden var att jobba måndag och tisdag denna vecka för att sedan ta ut semester fram till Lillis anländer. Jag tänkte även se mig själv som fullt frisk och inte gå vidare med utredning...

Av Anna Östervall - 18 mars 2013 08:26

Axxa som alltid varit först till ytterdörren och stått längst fram och tjutit när de ska åka till jobbet på morgnarna vill inte följa med längre. De morgnar tjejerna ska med Robban till jobbet ropar han på tjejerna och på andra ropet brukar Faran mas...

Av Anna Östervall - 16 mars 2013 12:40

Idag är det exakt 21 dagar kvar till beräknad förlossning! Jag har fått för mig att han kommer komma för tidigt, men jag är verkligen inte redo än. Vi får se hur det blir. :) Bilden nedan är från dagens skogstur med varmchoklad och Jennifers egenb...

Presentation


Anna heter jag som har bloggen. Den kommer mest handla om träningen med mina schäfrar Korad tjh(rh) Äventyrs Faquera -02 & Rackartygs Axxa -07, men även lite om vår vardag med dottern, sambon och hans hund.

Korad Tjh (rh) Äventyrs Faquera


Född 2002.06.29

 

u. KORAD Äventyrs Durin

e. KORAD S BCH Likatorps Birk

 

Genomförd MH, Korad,
lydnadsklass 3,

uppflyttad till lägre spår,

godkänd tjänstehund räddning,

godkänt L-test tullen

Faquera är numera pensionerad från tävling

 

Korad Rackartygs Axxa


Född 2007.09.01

 

u. Äventyrs Faquera

e. Korad Rapports Exxon

 

Genomförd MH, Korad,
1:a pris lydnadsklass 2,

uppflyttad till lägre spår

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards