rackartyg

Alla inlägg den 3 september 2011

Av Anna Östervall - 3 september 2011 23:33

I måndags var det första dagen på jobbet efter semester 2 och denna gång var jag tvungen att gå upp i ottan och åka i tid för nu är Stockholmstrafiken igång igen…


På kvällen var det dags för Axxas första besök på Animalens Djurklinik, det är vår Charlotte som har hand om oss när Axxa nu ska träna i treadmillen. Axxa blev lycklig! Charlotte var där = SIM!!! Trodde hon ja... Märkte på Axxa att hon tyckte ”bassängen” var lite konstig, men vi satte på henne flytvästen, hon klev in i den och C fyllde på med vatten. C berättade hur mycket vatten hon skulle ha i för att få maximal avlastning, men då Axxa sänkte sig och därmed lyckades simma fick vi tömma ut lite vatten… När hon väl gick så gjorde hon det dock på ett mycket bra, träningsmässigt sätt.  Efteråt kände C igenom henne och hon fick även lite laserbehandling. Vi ska åka dit två måndagar till för att gå i treadmillen och sedan är det dags för Strömsholm igen.


En dålig bild på en mycket förvånad och lite besviken Axxa i treadmillen...

I tisdags hämtade jag Jennifer hos dagmamman och så var vi hemma tills det var läggdags för Jennifer och dags för mig att åka till Tyresö för tredje gången på tävlingslydnadskursen för Emma Willblad. Kvällen ägnades åt rutan vilket jag skrivit om i tidigare inlägg. Jag hade ingen lust att åka dit, av orsaker jag skrivit om i tidigare blogg, men hade ingen lust att vara hemma heller så vi åkte dit. Axxa var jätteduktig att ligga passiv och titta på är de andra tränade rutan och belönade med leksaker, själv fick jag lite fler tips ang. rutan och konen.


Världens goaste sjukling! 


När Faran låg och tog igen sig kom Jennifer och bad mig ta kort på henne & Faran när de var bredvid varann.   

I torsdags var Jennifer dunderförkyld när hon vaknade på morgonen. Robban tog första passet hemma och sedan åkte jag hem och bytte av vid lunch. Då drog Robban iväg till Blidö (?) med ett gäng killar över weekenden för att jaga! Målet för de andra killarna var att Robban skulle få skjuta sin första rådjursbock. Vi tillbringade dagen och kvällen inne med lugn lek och tv. Tur man har tomt! Dessutom åkte vi iväg till affären och handlade ingredienser till Havrekakor då vi tänkte baka på kvällen. När vi var i affären tyckte jag det var märkligt att jag inte skrivit upp Havregryn så jag tog det ändå. Väl hemma började vi baka, 10-15 Havrekakor enligt receptet. När vi hällde i femte decilitern med vetemjöl insåg jag dock att vi inte skulle ha i några havregryn i Havrekakorna – märkligt! Vi klickade ut närmare 20 kakor på plåten och hade en massa smet/deg kvar… När kakorna var klara dubbelkollade jag i receptet och insåg att vi inte bakat 10-15 Havrekakor utan att receptet var för 90 (!) Klickkakor!!! Jaja, hela grejen var att vi skulle baka och ha kul ihop och det hade vi i vart fall!

I fredags var jag hemma och vabbade igen, vi började dagen med en mysig morgonpromenad på ca 10 minuter. Sedan städade vi innan vi köpte med oss lunch och åkte till skogen för att ha picknick. Vi hade med oss en stor påse med torrfoder och medan vi åt, lekte kurragömma och plockade blåbär så letade hundarna torrfoder i 45 minuter! Härligt att kunna aktivera dem på ett vettigt sätt!


Picknick! Sushi till mig och Bulgursallad med kycklingfiléer till Jennifer


Jennifer visar mig hur jag ska göra när jag räknar inför kurragömman
         
Mor och dotter börjar bli lite trötta nu...
   
"Mamma, jag och Axxa har gömt oss, nu ser inte du oss". Eh, näe, okej...
 
När Jennifer sov middag satt jag bredvid henne i sängen och drack en stor kaffe och läste en bock, supermysigt! Därefter gick vi ner till sjön med hundarna då jag tänkte ”sjukgympa” med allihop. Axxa fick lite waterwalking, ca 2x3 minuter. Nu vart det lite simning och en massa drag i kopplet också. Hon hade kopplat på simhjärnan helt och hållet och få henne att förstå att hon skulle gå i vattnet… Ja, ni kan ju tänka er… Fara fick simma i 5+4+6 minuter och Birre simmade en del han med. Sen gick vi hem igen och då hade klockan hunnit bli lååångt efter Jennifers läggdags… När Jennifer lagt sig bäddade jag ner mig i soffan under en filt med chokladglass och tittade på den underbara filmen ”The Fast & The Furious – Tokyo drift”

Idag hade vi en luuugn morgon hemma, inte fören vid 11-tiden lastade vi in oss i bilen och åkte iväg till skogen. Även idag hade vi picknick och hundarna fick leta torrfoder i ca 1,5 timme! De vart helt slut! Jennifer hade jättekul och ville inte åka därifrån! Vid 15-tiden åkte vi hem till Annika och lilla Pelle och fikade ett par timmar. Väl hemma vart det middag och en kort hundpromenad och sedan var klockan på något märkligt sätt långt efter läggdags idag igen… Å jag satte mig framför datorn och samma film som igår, bara måste se de igen innan jag återlämnar den på måndag… Nu ska jag se klart filmen och försöka skriva ihop något slags veckoschema över rehaben. Jag har märkt att ha två hundar som behöver sjukgympa innebär att jag skulle kunna syssla med det på heltid… Det tar sin tid!


Vad gillar ni Jennifers outfit?  Hon tyckte hon var jättefin!   Bara hälften av maten kvar i påsen... 


Efter gårdagen insåg jag att vi skulle behöva ha med oss vatten till hundarna idag, 1.5 liter gick åt bara i skogen...


Jennifer tyckte jag var taskig som "tvingade" hundarna att leta efter maten, hon ville vara snäll och ge dem maten direkt...
  De sista decilitrarna fick de därför äta direkt ur lillmattes rara hand

Blåbärsplockning...

... och torrfoderletning...


Birre blev utslagen! Det är jobbigt att vara i skogen med sina mattar!

       På kvällspromenaden skulle ankorna med så jag tror inte någon granne missade att vi var ute och gick... Det lät  "Kvakvakva, kvakvakva, kvakvakvakvakvackkvakvack" så där lagom högt som bara barnleksaker kan låta på ständig repeat under kvällsprommisen...

Koppeltrassel...

Presentation


Anna heter jag som har bloggen. Den kommer mest handla om träningen med mina schäfrar Korad tjh(rh) Äventyrs Faquera -02 & Rackartygs Axxa -07, men även lite om vår vardag med dottern, sambon och hans hund.

Korad Tjh (rh) Äventyrs Faquera


Född 2002.06.29

 

u. KORAD Äventyrs Durin

e. KORAD S BCH Likatorps Birk

 

Genomförd MH, Korad,
lydnadsklass 3,

uppflyttad till lägre spår,

godkänd tjänstehund räddning,

godkänt L-test tullen

Faquera är numera pensionerad från tävling

 

Korad Rackartygs Axxa


Född 2007.09.01

 

u. Äventyrs Faquera

e. Korad Rapports Exxon

 

Genomförd MH, Korad,
1:a pris lydnadsklass 2,

uppflyttad till lägre spår

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards