rackartyg

Alla inlägg under april 2011

Av Anna Östervall - 7 april 2011 14:05

Finaste Kaifas, tänk vad stor Faqueras "lille" valp blivit...


I fredags var jag ledig så jag, Jennifer och tjejerna åkte till Annika Äventyr för att träffa henne samt Jaana som har Faqueras son Kaifas! Givetvis vart det lite valpgos också. Min grå favorit hade flyttat till nytt hem dagen innan och en valpköpare kom när vi var där (de var informerade om vårt besök innan) och fick träffa våra äventyrare samt åt lunch och pratade, med dem hem följde Lexus. Kvar hos Annika finns nu svarta hanen Lazer som även han söker eget boende. Faquera morsade lite på Lexus och hon är ju superbra med valpar!


Går inte att undgå att se likheten mellan Axxa och Kalle...


Jennifer älskar Annikas kleinspitz Fleur! Man får pussa, krama, klia och kittla henne på magen – lagom stor är hon också! Att hon sedan kallar Fleur för den lilla gula valpen är kanske inte så svårt att förstå då hon har samma storlek som schäfervalparna… 


Jennifer, som inte sov middag, vart lite trött och tog en paus på gräsmattan...


Kaifas busade med både Axxa och Faquera men då tjejerna precis slutat löpa blev Kalle kär i de båda och de mest fräste ifrån...

Själv blev jag glad över att Kalle verkar vara en riktigt bra kille med fina proportioner. Han verkar dessutom hamnat hos en supertjej och det känns toppen! Jag var ju bra sugen på honom själv...   


Tänk vad kär jag blev i den fina killen! Inte blev jag besviken nu heller, tvärtom!


Inte bästa bilden men man ser Farans fina grimas ;)


Kalle, utan en endaste tass i marken


Finaste Faquera


Wow, morsan... Jag vill ju bara flörta lite, du är ju sååå het!   


Släktdragen går igen



Är han inte fin så säg     

 

Avslutar med en mor och son bild  




Av Anna Östervall - 6 april 2011 20:00

I tisdags och onsdags förra veckan hade vi gruppkonferens. På måndag morgon låg det ett par hörselskydd på allas skrivbord och en liten lapp att de var bra att ha med sig... På tisdag morgon började vi dagen med en kurs i S.M.A.R.T.A mål och feed-back, feed-back kursen var kanon och något som borde ingå i allmänbildningen! Efter tre timmars utbildning och lunch på det åkte vi iväg till Sollenkroka och ingen hade en aning om vad som väntade... Väl där visade det sig att vi skulle åka svävare!


Två svävare väntade på oss så vi satt fem personer + förare i varje
   Färden bar av till Träskö-Storö, via lite omvägar, där vi fikade


Roligt hur man tänker... När killarna stannade svävarna frågade vi som satt i om isen skulle hålla när vi klev ur? Föraren tittade på oss och med ett leende på läpparna svarade han att han precis "parkerat" nästan 1 ton svävare på isen så den skulle nog hålla för att vi stod på den...     


Häftigt att åka på ömsom is, ömsom vatten och isflak däremellan!


Efter fikat åkte vi tillbaka till Sollenkroka för vidare färd till Stavsnäs där en båttaxi väntade på oss, nu bar det av till...


...Sandhamns seglarhotell och skärgårdsSPA!


Väl framme checkade vi in och slängde in väskorna på rummen innan vi gick ner till SPA-avdelningen. Där satte vi oss den mysiga miljön och intog varsin valfri dricka med tilltugg, jag drack en otroligt god cider som smakade piggellin, livsfarlig till sommaren!  


Tyvärr ingen höjdarbild men ni får ett hum om hur delar av SPA:t ser ut i vart fall


Efter en genomgång av olika produkter SPAade de som ville själva med skrubbar, inpackningar och allsjöns krämer och in i bastun. Jag och bossen tog en simtur medan de andra satt och snackade. Ljuvligt!


Utsikten från hotellrummet, nice!


Därefter bar det av till restauranten där en underbar trerättersmiddag avnjöts!


Kändes mycket ovant att se tomma bryggor och is på vattnet i Sandhamn!


Onsdagen inledde jag med en simtur i poolen, därefter intogs en fantastisk frukost och sedan gick vi en gemensam morgonpromenad allihop.




Därpå hade vi en mycket bra konferens med många givande disskussioner i tre timmar innan det var dags för lunch. Sedan var det dags att lämna Sandhamn och åka Waxholmsbåten in till Stavsnäs igen.


Isflaken var upp till ett par decimeter tjocka så man fick lite "Titanic-känsla" när de dundrade mot skrovet...


Snacka om att man längtar till sommaren nu...

Av Anna Östervall - 4 april 2011 20:59

Förra helgen var det dags att träna skydd för Fredrik igen. Vi tränar inte skydd så ofta men det märks verkligen framsteg från gång till gång, vilket är jätteroligt. Jag tycker det märks jätteskillnad på Axxa vad gäller ljud, fokus och självförtroende vilket känns jätteskönt!

I helgen blandade vi ärm och korg om vart annat. I ärm fokuserade vi på bevakningar men tränade även transporter, testade av inför modprov och släppanden. I korgen inriktade vi oss på transporter men även flykter. Tränade även lite mer momentmässigt inför lägre och inte bara delar vilket kändes jätteskönt, som ett verkligt framsteg.

Något vi måste ta tag i är positionen i transporterna då jag ser att hon går lite långt fram emellanåt. Det är dock inte prio ett utan prio ett är hennes ”känslonivå” och för att hålla den på rätt nivå måste jag komma underfund med hur det är bäst att ”ha” henne. Det jag kom fram till var dels att jag inte ska ha henne i stramt/uppkortat stryp med kortkoppel utan det bästa är antingen ett stort, löst stryp med halvkoppel alternativt koppel i hennes vanliga halsband. Dessutom måste jag komma underfund med hur jag bäst korrigerar henne när hon går för långt fram och även det testade vi i helgen. ”Ryck och slit” fungerar inte och inte heller att göra halter då detta snarare hetsar upp henne, att göra en snabb dubbelvänster om verkar fungera bäst, just nu. Lustigt är att nu fungerar korgtransporterna bättre än ärmtransporterna, det som alltid varit tvärtom…

Ärmbevakningarna har vi alltid haft liggande men att hon har fått skälla, dock börjar hon gärna skälla redan i själva nedläggandet och det ville vi inte ha alltså kommenderar jag ”tyst-lllligg-tyst” och det fick till följd att hon var tyst bevakningen igenom. Tävlingsmässigt spelar det ingen roll om bevakningarna är tysta eller om de skäller, men jag gillar att hon har ljudliga bevakningar. En bieffekt vi fick av de tysta bevakningarna var dock att hon fick ett helt annat fokus! På ena filmsnutten ser man hur hon vrider huvudet lite när jag kliver in till henne och det var det största ”fokustappet” på alla bevakningar under helgen! STOOORT framsteg. Numera har vi alltså tysta bevakningar, däremot kommer vi inte lägga oss i huruvida hon skäller i en bevakning efter släppande eller ej.

Finns givetvis massa mer att träna på men så är vi inte ens klara för en lägrestart, så…  
 
En uppenbarelse jag fick under helgen var att jag kan ju faktiskt träna korgtransporter utan figge, det vill säga fot med munkorg på. Eftersom jag har ”fot” som kommando i vanliga tävlingsfotgåendet och i skyddet kan jag inte träna ”ärm”transporter utan figge då det istället blir som fotgående med externbelöning. Däremot fungerade det med korgen och det gav jätteresultat!

Skriver inte så mycket mer utan lägger in en kort film med lite olika klipp istället. Att hon inte stöter med korgen är med flit, det är därför jag går och håller i selen. Detta dels för att "reta" hunden och dels för att spara på den fysiskt. Jag har inte lägt på någon häftig musik då det viktigaste för mig är att höra tystnaden!



 

Av Anna Östervall - 4 april 2011 10:10

Jisses, hinner ju inte med att uppdatera...


Måndag och tisdag
Hemma med fruktansvärd huvudvärk och illamående - "lättare släng" av migärn?
Hundarna fick gå ut och in som de ville hela dagen men var givetvis mest på tomten. På tisdagen vågade jag mig i vart fall på att köra bil och hämtade Jennifer hos dagmamman.



"Fika ute fast att det är kallt" sa Jennifer glatt, härligt att
ha en unge som älskar att vara ute. :)

Onsdag
Bara jobb, hundarna hemma. Lugn kväll med efterdyningar av måndagen och tisdagen.

Torsdag
Jobb på förmiddagen
Fika, valpmys och middag hos Annika Äventyr
Träning i två timmar för Frida Wallén, lydnad med Faquera och skydd med Axxa
Fika och sov över hos Johanna

Fredag
Hängde hos Johanna hela dagen inkl. social- och miljöträning med tjejerna


Lördag - Söndag
Skyddsläger med Axxa för Fredrik Ehrenflod

Presentation


Anna heter jag som har bloggen. Den kommer mest handla om träningen med mina schäfrar Korad tjh(rh) Äventyrs Faquera -02 & Rackartygs Axxa -07, men även lite om vår vardag med dottern, sambon och hans hund.

Korad Tjh (rh) Äventyrs Faquera


Född 2002.06.29

 

u. KORAD Äventyrs Durin

e. KORAD S BCH Likatorps Birk

 

Genomförd MH, Korad,
lydnadsklass 3,

uppflyttad till lägre spår,

godkänd tjänstehund räddning,

godkänt L-test tullen

Faquera är numera pensionerad från tävling

 

Korad Rackartygs Axxa


Född 2007.09.01

 

u. Äventyrs Faquera

e. Korad Rapports Exxon

 

Genomförd MH, Korad,
1:a pris lydnadsklass 2,

uppflyttad till lägre spår

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7 8 9
10
11
12
13
14 15 16
17
18 19 20
21
22
23 24
25
26
27
28
29 30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards