rackartyg

Alla inlägg den 24 april 2011

Av Anna Östervall - 24 april 2011 09:54

Torsdagen bestod av fyra timmars jobb, därefter for jag raka vägen för att köpa födelsedagspresenter till Jennifer. Japp, här är vi alltid ute i god tid…    Hem och släppa ut hundarna, messa dagmamman och kolla läget. Jennifer hade precis vaknat så jag valde att valla liten ruta på ca 40-50 x 20 meter för årets första uppletande på skogsbiten snett emot oss. Ja, som sagt vi är lite sent ute vad gäller det mesta, så även vad det gäller att starta med skogsarbetet.   Jag gömde tre mjuka saker och två i plast varav en reflex och en klädnypa.


Axxa fick börja och hon hittade de tre mjuka på ganska exakt fem minuter. Hon vart rätt trött så jag valde att bryta efter det. Tog ut Faquera som började med att hitta klädnypan, hon fick hålla på i sju minuter och hittade fyra av sakerna, reflexen fick ligga kvar. Eftersom det var så varmt ute lämnade jag in hundarna i huset och åkte iväg för att hämta Jennifer som nu hunnit få i sig lite mellis också och blev superglad över att bli hämtad först.   Hem och fixa för att sedan åka till Annika och Jocke på födelsedagsmiddag. Faran fick hänga med in. Hon tyckte INTE att Indy hade något att göra hemma hos hennes kompis Diesel! Men efter att vi klargjort att han faktiskt bodde där tog det inte många minuter innan det var Faquera och Indy som lekte och Diesel vart lite utanför.


På fredagen gick jag en morgonpromenad med hundarna, åt långfrukost och tog det lite lugnt innan det var dags att åka iväg till Vaxholms BK och det av Briardklubben anordnade mentaltestet. Yes, jag kom äntligen ihåg att anmäla Axxa för några veckor sedan! Skulle vara där för att anmäla oss klockan 12, men inte fören 13.30 fanns någon där som tog emot min anmälan… 16.20 skulle vi gått ut på banan men kom inte ut fören ca 17.00 så det var myyycket väntan… Robban filmade och snälla Pernilla kom för att fotografera! Stort tack för det! Mer om korningen kommer en annan dag, hon vart godkänd men inte så mycket mer än så. Det var en bra bana och hon fick en bedömning som stämde väl överens med både hur hon uppträdde på banan och hur jag uppfattar henne som hund vilket känns bra.


På självaste påskafton blev Jennifer stora tjejen och fyllde tre år! Bullar och juice på sängen för att sedan storstäda hela huset, puh!, Klockan 15 var det kalas för närmsta släkten. Hundarna har varit ute precis hela dagen och slocknade en kort stund efter att vi kommit in.





Största paketet! Innehöll en rosa tvåhjuling!


 
Axxa tuggar ben


Kvällsträning
Hade ingen större lust att träna lydnad men kom på att jag glömt träna vittring på några dagar. Så ut och träna lite lydnad med Faran som uppvärmning och då kom jag liksom in i flowet, himla bra!


Faquera
Började med att köra en inkallning med ställande på ca 15 meter som fick riktigt bra! Körde sen inkallning från stå till ligg och sedan körde jag några från liggande på nära håll där jag belönade farten in då hon brukar få dålig fart på sista sträckan. Bröt och belönade med boll efter varje kommendering/stopp. Fortsatte med fotgående med fokus på vänstersvängarna, insåg att jag tappat bort flytet där och jag blev osäker och Faran började ljuda undra vad jag höll på med… Satte ner henne och torrgick lite, när jag sedan plockade upp henne igen fick jag till mina svängar bättre och då var hon tyst och fick bättre halter. Fortsatte med att träna stegförflyttningar till höger som gick riktigt bra och bakåt som blir bättre och bättre. Nu kom Robban ut och vi körde en tävlingsmässig vittring på ca fem meters håll, gick jättebra! Hon nosade på en pinne så den rullade lite men öppnade aldrig munnen, tog rätt pinne och kom in i okej tempo. Vände den någon gång i munnen när hon skulle sätta sig ner men slutade på mitt ”fast”, höll sedan fint och släppte bra. Jag är supernöjd!! Robban gick in och jag och Faran tränade lite mer fotgående innan vi avslutade med några fjärrdirigeringar. En på 10-12 meter, sitt-ligg-stå som gick kanon! Sedan en ligg-sitt och avslutade det långa avståndet med en ligg-stå. Gick sedan närmare och körde 3 stå-ligg innan jag matade stå-sitt bakåt där jag placerade henne i stående backade någon meter och satte henne. Det gick bra det med.


Släpade in Faquera och släppte ut Axxa. Började med två inkallningar med ställande på ca 15 meter, kanon! Körde sedan en rak inkallning på 15 meter med ingång, då tempot gick ner avslutade jag med en rak inkallning på 15 meter med bollbelöning istället för ingång. Tränade sedan lite stadga i stå och det gick super! Jag kunde slänga bollen framför henne och till och med över huvudet på henne och hon stod kvar. Lade bollen på marken en bit framför henne och körde lite ”dumruta-stadga” vilket gick kanon. Avslutade med två ställande under gång, en med belöning när jag kom tillbaka och en med belöning efter ställandet. Efter detta tränade vi lite fotgående med fokus på kontakt i starten samt vänstersvängarna och det gick bra. Fick ett par halvok sättanden och några kanonsättanden! Tror de kommer bli bra det här bara jag får in hur jag ska gå, jag vet – jag ska torrgå. Tränade även lite backa-ligg med bollbelöning för bevakningarna efter släppandena i skyddet.



Celebert besök på tomten på lördagsmorgonen

Presentation


Anna heter jag som har bloggen. Den kommer mest handla om träningen med mina schäfrar Korad tjh(rh) Äventyrs Faquera -02 & Rackartygs Axxa -07, men även lite om vår vardag med dottern, sambon och hans hund.

Korad Tjh (rh) Äventyrs Faquera


Född 2002.06.29

 

u. KORAD Äventyrs Durin

e. KORAD S BCH Likatorps Birk

 

Genomförd MH, Korad,
lydnadsklass 3,

uppflyttad till lägre spår,

godkänd tjänstehund räddning,

godkänt L-test tullen

Faquera är numera pensionerad från tävling

 

Korad Rackartygs Axxa


Född 2007.09.01

 

u. Äventyrs Faquera

e. Korad Rapports Exxon

 

Genomförd MH, Korad,
1:a pris lydnadsklass 2,

uppflyttad till lägre spår

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7 8 9
10
11
12
13
14 15 16
17
18 19 20
21
22
23 24
25
26
27
28
29 30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards