rackartyg

Alla inlägg den 15 april 2011

Av Anna Östervall - 15 april 2011 21:27

Skotträning; var passiv och fipplade med ryggan under första skottet. Under andra skottet kampade vi, som besatta (!)– ingen reaktion. Sedan lade jag ner henne ca 20 meter från skytten med ryggen till och gick själv iväg ca 20 meter. Hon låg i ca 30 sekunder men reste sig tyvärr upp några sekunder efter skottet och kom till mig. Ingen reaktion på själva skottet, men jag fattade ingenting… Misstänker dock att jag dels inte tränat särskilt mycket ligg/sitt/stå kvar någon längre stund utan bara i specifika moment, ren stadgeträning med störning (ingen tid) och dels var jag nog för mjäkig i kommenderingen då jag precis dragit upp henne i 190… Lade om henne igen på samma plats och gick ca 10-15 ifrån henne. Hon låg som en klippa, döv för omgivningen, under ca 1,5 minut och två skott! Bröt och belönade med schäferdunk och därefter kamp. Jag trodde det skulle komma ett skott till (jag vet, inte lätt för en ekonom att räkna till fyra…) så vi kampade som besatta, jag började bli rädd för att få whiplashskador, men inget skott kom. Trist att hon reste sig, men då vet jag vad jag måste träna på. Däremot kan jag koppla av helt vad gäller skotten på korningen vilket är skönt. Efter att ha haft två skotträdda hundar är jag lite nojjig vad gäller skotten…

Hel budföring, utan skott, ca 50 meter med Annika som mottagare. Gick kanon! Hon var dock på väg att tjuva från Annika men Annika fick tag i ljumsken på henne – bra där!

Ställande och läggande – bra stopp, men brast fullkomligt i stadgan vid återgång (hon gick mot mig alternativt drog mot inbillad externbelöning) och belöning (satte sig ner)! Detta både förvånade och irriterade mig då hon vanligtvis har mycket bra stadga… Jag kan gå runt henne på nära håll och längre avstånd, kliva över henne, slänga bollen bredvid och över henne etcetera och hon står kvar men inte ikväll…

Rutan var ett stort usch och fy. Ska byta tänk här. Vill inte ha in en kedja av frustration och osäkerhet etc.

Stegen – lade upp en kong, som hon hittade på plan och fixerade sig vid, på stegen för att ”bli av med den” men ”idioten” gick upp på stegen, tog kongen och hoppade ner från det högsta… Så vi körde även några stegövergångar för att få några bra och de gick väldigt bra.


Faquera
Stegen x 2 – snygga!!
Hopp apport, 2 på 40 centimeter och 1 på 60 centimeter. Mkt bra
Fjärrdirigering – ok, flyttade fram ena baktassen en gång från ligg till stå, annars ok. Stod på ca 3-7 meter beroende på vilken rörelse hon skulle utföra.
Inkallning med ställande – En där jag sa ”stanna” istället för ligg när jag ska lämna henne och… Hon ställer sig upp och tar ett steg bakåt! Hon har ju helt klart rätt tänk vad gäller kommandot i vart fall! Sen kan man ju fråga sig var jag hade huvudet… Varierade ”stanna” på nära håll med kroppshjälpen och ”stanna” på halva sträckan utan hjälper, alla gick bra.
Avslutade kvällen med fotträning: stegförflyttningar, vänsterhalter och vänster om marsch.

Av Anna Östervall - 15 april 2011 21:14

Vi träffades vid 17.30 då vi båda ville komma hem i tid men jisses vad vi pratade, pratade och pratade! Märkligt nog pratade vi inget annat än hundträning, tävling, regler och annat! Hade sån tur att det var skotträning vilket vi inte visste när vi åkte dit. Tränade hundarna en och en och tittade på och kommenderade varandra. Ordningen var Axxa, Devil, Faquera.

Den nyblivne lydnadschampionen Ajax (4 första pris på lika många tävlingar varav det ena på otroliga 299 poäng!!!) fick vila efter helgens bravader.   


Axxa, skott under passivitet och skott under fotgående – snart är det dags för korning och vi har inte hört skott sedan… tidernas begynnelse? Vill att hon ska ha hört skott innan i vart fall även om vi inte behöver skotträna.

När vi trodde det var över lade jag ner henne för att planera inför lydnaden med Lindha blev vi varse om att de skulle köra budföring med skott då det plötsligt small bakom ryggen på Axxa och en hund kom farande i full fart till mottagaren som stod ca 5-10 meter från Axxa!  Skytten stod max 30 meter bakom henne! Nemas problemas!   
Vi körde igenom en klass ett:
Fritt följ, inte så långa sträckor och flera vänster halter och vänstersvängar – gick bra, måste över lite mer på min fotplacering
Ställande under gång – mkt bra frånsett att hon ena gången drog på en grej som låg på marken som hon tog för externbelöning efter att hon stannat/när jag var på väg tillbaka.
Inkallning – mkt bra
Läggande under gång – mkt bra
Hopp – mkt bra
Apportering,  ettans – bra frånsett att hon tar den innan kommando och lyfter rumpan samtidigt
Körde även lite rutan – gick inte alls bra


Faran
Treans moment frånsett vittringsapportering då vi båda glömt pinnarna hemma, ajaj…
Sättande under gång – Lindha klickar när hon har rumpan i backen då dt kan vara lite segt sista biten. Ok.
Rutan – hon såg inte rutan på full avstånd (det var skyming/mörkt ute) men på nära håll gick det bra.
Fotgående – helt ok
Fjärrdirigering – bra, dock inte helt enligt treans regler då det är under inlärning
Inkallning med ställande – hon stannade! Mucho, mucho belöning så fort jag hämtat mig från chocken!
Hopp apport på lågt hinder – bra men tempot sjönk på vägen in.
Metallapportering – minns ej, antingen gjorde vi den inte alls eller så gick den ok…


Snackade någon timme till och sedan skildes vi åt vid 21-tiden! Så mycket för den tidiga kvällen, men det var otroligt trevligt och givande.   

Presentation


Anna heter jag som har bloggen. Den kommer mest handla om träningen med mina schäfrar Korad tjh(rh) Äventyrs Faquera -02 & Rackartygs Axxa -07, men även lite om vår vardag med dottern, sambon och hans hund.

Korad Tjh (rh) Äventyrs Faquera


Född 2002.06.29

 

u. KORAD Äventyrs Durin

e. KORAD S BCH Likatorps Birk

 

Genomförd MH, Korad,
lydnadsklass 3,

uppflyttad till lägre spår,

godkänd tjänstehund räddning,

godkänt L-test tullen

Faquera är numera pensionerad från tävling

 

Korad Rackartygs Axxa


Född 2007.09.01

 

u. Äventyrs Faquera

e. Korad Rapports Exxon

 

Genomförd MH, Korad,
1:a pris lydnadsklass 2,

uppflyttad till lägre spår

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7 8 9
10
11
12
13
14 15 16
17
18 19 20
21
22
23 24
25
26
27
28
29 30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards