rackartyg

Alla inlägg den 5 januari 2010

Av Anna Östervall - 5 januari 2010 20:15

Lördagen var min och tjejernas dag så söndagen fick bli kombinerad barn- och hunddag. Kallt som 17 var det ute, -11 grader eller något sådant men trots det lyckades jag få med mig husse/pappa ut på lite äventyr! Jag har länge velat åka till Nyckelviken men det har inte blivit, idag var det så dags. Nyckelviken är en herrgård men även en bondgård med fjällkossor, grisar, shettisar m.m Jennifer älskar djur så det var kul att hon får se bondgårdsdjur i verkligheten! Bäst av allt är att även hundar är välkomna!


Det var fullt med folk i olika åldrar som trotsat kylan, mest barnfamiljer förstås samt en flera (kopplade) hundar utöver gårdens djur. Det åktes pulka i backen runt hörnet, grillades korv och tittades på djur, överallt var det folk. Funderade lite över hur hundarna skulle bete sig innan… Trodde Faran skulle tända till på jakten på allt som rörde sig och att Axxa skulle bli låååång med ragg och voffande på en del av djuren. Döm om min förvåning! Förutom att de var lite ”upphetsningsyrsliga” och drog i kopplen i början tog de det hela med ro! Axxa ville hälsa på alla djuren och Faran var cool. Den som muttrade mot grisen var Birre! Ludde var som Ludde alltid är - lugnet själv.  Det började med att Axxa ville hälsa på kossan, men jag var lite feg – det var dessutom bara 10 meter från grillplatsen med alla människor och vi hade precis kommit. Lite längre fram var hon dock rätt närgången och nyfiken och jag märkte att djuren var otroligt (!!) lugna, stabila och hundvana så jag släppte ut lite längre på kopplet.


Axxa stod nos mot nos med både jättegris och får – och då menar jag bokstavligen – och hälsade! Grisens nos böjdes till och med lite uppåt då de nosade ingående på varandra... Vart lite nervös, vem skulle bita vem, men hon var bara glad och nyfiken.



Några sekunder för sen för att få nos mot bilden, attans!


Även Faran var nos mot nos med fåret och då var matte liiite nervös, men ingen gång slog jakten till, inte ens när fårskocken vandrade iväg. 




Hon fick dock inte titta närmare på jättekaninerna.    


Tyvärr blev dett inga nosmotnos-kort då jag inte vågade släppa kontrollen på hundarna och det var svårt nog att ha koll på mina två hundar, Jennifer, de djur hundarna pussade, samt allt och alla runtomkring. Men det kommer sitta etsat i minnet!



Jennifer då? Ja, hon vågade varken klappa kossan eller grisen – jag fick dock order att göra det! Hon ville klappa fåret men nådde inte. *sötis*



Hästen vågade hon klappa och blev besviken när den gick iväg. Allra bäst gillade hon hönsen! När vi stått (inne) och tittat på hönsen ett tag frågade jag om vi skulle gå till pappa igen och fick ett tvärt ”nej!” till svar. Fick bära ut henne. *asg*


På söndagen tänder de även grillen och när vi varit där en stund ångrade vi oss att vi inte tagit med lite korv, men då har vi å andra sidan något kvar till nästa gång. En timme senare gick vi därifrån och hundarna var utslagna resten av kvällen! Ska absolut gå dit med hundar och barn igen!!





Presentation


Anna heter jag som har bloggen. Den kommer mest handla om träningen med mina schäfrar Korad tjh(rh) Äventyrs Faquera -02 & Rackartygs Axxa -07, men även lite om vår vardag med dottern, sambon och hans hund.

Korad Tjh (rh) Äventyrs Faquera


Född 2002.06.29

 

u. KORAD Äventyrs Durin

e. KORAD S BCH Likatorps Birk

 

Genomförd MH, Korad,
lydnadsklass 3,

uppflyttad till lägre spår,

godkänd tjänstehund räddning,

godkänt L-test tullen

Faquera är numera pensionerad från tävling

 

Korad Rackartygs Axxa


Född 2007.09.01

 

u. Äventyrs Faquera

e. Korad Rapports Exxon

 

Genomförd MH, Korad,
1:a pris lydnadsklass 2,

uppflyttad till lägre spår

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards