rackartyg

Alla inlägg den 26 maj 2012

Av Anna Östervall - 26 maj 2012 23:47

I onsdags gick jag från jobbet vid 14-tiden för att hinna förbi Robbans jobb och hämta Axxa. Vi åkte hem och hängde en stund innan det var dags att åka mot Lidingö BK och debuten i klass 2. Jag var skiiiitnervös och på vägen ringde Emma för 10 minuters peptalk! Otroligt skönt! Vi har en del kvar att fila på inför en start men som Emma sa ”Din hund är en KLIPPA!” och visst är det så. Hon kommer i vart fall göra sitt bästa efter förutsättningarna och det är härligt!!


Vi kom fram i god tid och gick en promenad, snackade en massa med folk man känner och lät Axxa vänja sig vid omgivningen och alla hundar. Det var redan lottat och vi hade startnummer 8, då två inte kom blev det senare nummer 6.


Vi började med platsliggningen och de delade in oss i två grupper, vi kom i grupp 2 och fick ligga på ena flyen. Mycket skönt! Båda platsliggningarna var riktigt lugna, ja med tanke på hundarna då – jag trodde att hjärtat skulle hoppa ur kroppen på mig, fy så hemskt det är! Det var nog Axxas bästa platsliggning någonsin!! Lugn, fokuserad och samma ställning hela tiden! Hon låg och tittade sig lite omkring, men det berodde på nyfikenheten och inget annat. Jag stod och sjöng på ”Blinka lilla stjärna” och körde med positiva affirmationer hela tiden – ni anar inte hur många gånger man hinner sjunga ”Blinka lilla stjärna” på världens längsta tre minuter! Vi sprang av planen och lekte med bollen efteråt, precis som på träning frånsett att bollen inte låg där jag stått utan fanns i min ficka.
Betyg: 10


Efter platsliggningen kunde jag koppla av och i stort sett all nervositet försvann. Ingången på plan sker med vardagskommandot ”Kom” och det kändes mycket bra.


Fotgående – 9 (tappar position, släpar något i språng marsch)
Känslan kom och gick, det kändes oerhört mycket sämre än vad det gick… Bra med videofilm! Några riktigt bra sättanden och något snett. Inget att hänga upp sig på, mycket blicksläpp.


Läggande under gång – 7 (Mycket segt läggande)
Här fick jag tilt… Tävlingsledaren sa ”på mitt kommando lägger du ner hunden” och jag kom helt in på treans inkallning där man lämnar hunden liggande. När hon säger ”framåt marsch” fattar jag ingenting men säger ”fot” och går iväg. Någon meter innan jag ska kommendera ligg inser jag vilket moment vi kör och när TL säger ”kommendera” ryter jag i med ett ”LÄGG!”… Jag tror att antingen det alternativt att läggandet varit lite svajigt de senaste träningstillfällena gjorde segheten för hon brukar damma i backen…


Inkallning – 10
Domaren missade en mycket sned ingång och litet ”ryck” när jag lämnade henne…


Rutan – 0 (Stannar utanför rutan)
Hmmm… Hon sprang kanon till rutan!!! Men… kom utanför rutan när jag sa ”stanna” alternativt så var hon utanför då. Jag pekar mot rutan och säger ”rutan” en gång till men glömmer fälla ner armen så jag håller den ute hela tiden… Kommenderar ”rutan” en tredje gång och då går hon in och hamnar jättefint mitt i… Otur… Men det var vårt osäkraste moment och jag är jätteglad att hon sprang ut så himla fint! Måste läsa på reglerna lite här känner jag…


Apportering – 7 (Ej still, tuggar, sitter snett)
Ojojoj… Som vi kämpat med denna apportering… Denna var den sämsta på hur länge som helst… Tillbaka ett till två år i tiden tror jag… Misstänker att hon saknade sina belöningar och trixade därför till det lite men alla våra svagheter kom fram! Vi tränar vidare!


Hopp – 8 (DK)
Hon var låst på TL och apportbockarna så jag trixade lite innan vi ställde upp för att få henne lite mer fokuserad på vad vi skulle göra. Vid återhoppet hoppar hon inte på första kommandot utan jag klämmer i med ett ”Axxa hopp” och då kommer hon.


Fjärrdirigering – 9 (DK vid läggande)
Väldigt långt avstånd trots att det var mätt med mäthjul, måste blivit något galet. Dock samma avstånd för alla hundarna och Axxa ska klara det. Lite sämre än vanligt men ok.


Helhetsintryck – (8,5)
Inte så mycket att säga om detta.


Hur gick det då?
Jo vi fick ihop 150,5 poäng och ett 2:a pris.


Vid prisutdelningen kommenterade domaren att det var jättesynd på vår ruta men att det såg jättefint ut för övrigt. Fick väldigt många positiva kommentarer från publik och medtävlande för vårt finfina fria följ och ett härligt utfört program. Jättekul att höra!!!


Axxa kändes trött... Jag hoppas att det är en rest från magsjukan och inget annat... Självklart hade jag velat få ett första pris, men känslan är att vi inte är klara för att gå vidare så även om det räckt med en femma på rutan så känns det faktiskt inte särskilt surt att behöva starta tvåan igen. Då hoppas jag dock att jag känner oss mer klara och att poängen räcker till.



 

Av Anna Östervall - 26 maj 2012 17:01

Lördag 19 maj
Dagen började med frukost och cykeltur på altanen och Jennifer har som vanligt klätt sig själv; vinterskor, underställ, klänning och solglasögon! " Det matchar!", säger hon glatt och känner sig snyggast i stan!   


Efter frukosten lassar vi in hela familjen med matsäck i bilen och åter till Flatensjön. Där är jättefina promenadvägar och nästan man möter nästan inga andra, när vi kommer fram till stranden och ska ha picknick rusar hundarna ut i vattnet och leker.



Varpå Jennifer sliter av sig kläderna och ropar att hon vill göra som hundarna!




På väg tillbaka till bilden klev vi nästan på årets första huggorm! Jennifer var mycket fascinerad men förstod att rutiga ormar är giftiga... 



Efter 2,5 timmar lämnade vi Flaten och åkte omvägen genom stan för att köpa glass på glasshuset kom på hur nära Lidingö vi var så vi improviserade och åkte förbi mina föräldrar på grillmiddag.


Söndag 20 maj
På förmiddagen var vi hemma och njöt av huset, tomten och solen. Runt lunch kom Robbans mamma förbi och var barnvakt då Robban och Lasse skulle jobba några timmar och jag ville träna lydnad. Jag och tjejerna åkte till Värmdö BK där jag tränade ett pass med Axxa i stekande sol. Det gck lite si och så... Okoncentrerat fotgående och rutan hade helt försvunnit ur hennes repertoar, resten gick medelmåttigt men inte mer än så. Bestämde mig för att inte ta ut Faquera på den stekande plan så istället åkte vi till Velamsund och gick en kort sväng innan jag åkte hem igen och ortsatte med altanhänget.


       


Presentation


Anna heter jag som har bloggen. Den kommer mest handla om träningen med mina schäfrar Korad tjh(rh) Äventyrs Faquera -02 & Rackartygs Axxa -07, men även lite om vår vardag med dottern, sambon och hans hund.

Korad Tjh (rh) Äventyrs Faquera


Född 2002.06.29

 

u. KORAD Äventyrs Durin

e. KORAD S BCH Likatorps Birk

 

Genomförd MH, Korad,
lydnadsklass 3,

uppflyttad till lägre spår,

godkänd tjänstehund räddning,

godkänt L-test tullen

Faquera är numera pensionerad från tävling

 

Korad Rackartygs Axxa


Född 2007.09.01

 

u. Äventyrs Faquera

e. Korad Rapports Exxon

 

Genomförd MH, Korad,
1:a pris lydnadsklass 2,

uppflyttad till lägre spår

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards