rackartyg

Alla inlägg den 11 maj 2012

Av Anna Östervall - 11 maj 2012 10:11

I söndags hade vi familjedag så efter en tidigt morgonpromenad med hundarna och efterföljande frukost packade vi in oss i bilen och styrde kosan mot Björksättra gård där vi skulle besöka Arlas koutsläpp. Koutsläppet är lite av ett jippo där man får se när kossorna äääntligen får springa ut i gröngräset efter att ha stått inne hela vintern. Arla bjuder alla på kanelbulle och mölk och det vimlar av människor och en del hundar.




 


Vi hittade en "parkering" i närheten och traskade iväg, halvvägs in på gårdens infart rynkar Jennifer näsan, hål      ler handen för munnen och ser ut som att hon får kväljningar... "Uähhhh, det luktar illa... *hulk hulk*... jag vill inte vara här... *hulk hulk*... Jag vill åka hem...". Jaha, jättekul tänkte jag... Vi gick i vart fall vidare och efter ett tag släppte det väl lite grann... Kalvarna kunde vi inte titta på för där luktade det alldeles för illa... Men fåren med deras mammor kunde vi vi titta på i vart fall och njuta lite av naturen då gården ligger väldigt vackert.






Efter lite fika, fårbesök och lång väntan blev det så dags för koutsläppet och det var ett gäng lyckliga kossor som rusade ut i hagen. De springer, skuttar och rusat - har aldrig sett en ko springa av lycka förut!







Näst efter korna tror jag faktist att det var vi vuxna som var mest imponerade  - de flesta barnen såg rätt nollställda ut! Jag misstänker att de inte riktigt förstår allt ståhej...


En inte så jätteimponerad Jennifer

 


Det var många barn som verkade uppskatta att få klappa och mysa med Birre mer än vad de uppskattade kosläppet! Birre var i sitt esse och njöööt av all uppmärksamhet!


Nu har vi besökt ett kosläpp, hur vi gör nästa år får vi se då... 



Presentation


Anna heter jag som har bloggen. Den kommer mest handla om träningen med mina schäfrar Korad tjh(rh) Äventyrs Faquera -02 & Rackartygs Axxa -07, men även lite om vår vardag med dottern, sambon och hans hund.

Korad Tjh (rh) Äventyrs Faquera


Född 2002.06.29

 

u. KORAD Äventyrs Durin

e. KORAD S BCH Likatorps Birk

 

Genomförd MH, Korad,
lydnadsklass 3,

uppflyttad till lägre spår,

godkänd tjänstehund räddning,

godkänt L-test tullen

Faquera är numera pensionerad från tävling

 

Korad Rackartygs Axxa


Född 2007.09.01

 

u. Äventyrs Faquera

e. Korad Rapports Exxon

 

Genomförd MH, Korad,
1:a pris lydnadsklass 2,

uppflyttad till lägre spår

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards