rackartyg

Alla inlägg den 27 juli 2011

Av Anna Östervall - 27 juli 2011 20:45

I tisdags åkte jag och Axxa upp till Frida och Jonas för att träna skydd 9-17. Roligt var att väl på plats kommer Caroline med Basta vars blogg jag följer!


Blackneck's B'Asta


Dessutom var två Rapportsschäfrar samt en dotter till ena hanen med! Jättekul eftersom jag sneglat lite på kenneln men bara har träffat en, Axxas pappa Exxon som ju kommer därifrån.


Rapports Kaya


Efter den sedvanliga presentationen körde vi igång. Vi hann köra ungefär 1.5 varv innan himlen öppnade sig! Det fullkomligen vräkte ner! Regndropparna var stora som stora hagel!! Vi avbröt träningen och gick in för att prata teori och fika, efter ca 30 minuter var det som att det aldrig regnat, märkligt… Vi gick då ut och körde vidare igen.


Jag och Axxa, innan uppstart


Uppstart "Pass på"



Pass 1:
Vi fortsatte där vi slutade på förra träningen men ökade svårigheterna lite. Jag gick in på plan med lydnad, satte henne ner, kommenderade ”pass på”, "sitt" (släckningskommando) och sedan ”revir”. Jonas och Axxa jobbade på och jag rörde mig runt omkring, fokus på figgen var det centrala i träningen.


       


Fortsatte passet som ovan men Frida höll i linan så tappade hon fokus/släppte figgen så snuvade Jonas henne på ärmen. Lade även till anslutningsträning.


 


Avslutade passet med modprov. Hon tänkte tjuva (när Jonas hunnit till ungefär det avstånd sändandesignalen brukar komma på) men jag höll i kortkopplet och fick till en mycket bra korrigering. Hon hade mycket bra fart och angrepp. Vi körde en till men där jag belönade stadgan istället för att skicka henne.


    Axxa springer tillbaka till Jonas för mer "lek"


Pass 2:
Som vi startade pass 1, men nu testade vi med ny figge. Lade även in passivitetssläppande vilka fungerade jättebra.


Pass 3:
Tränade första övningar inför modprov x4. Figge stod framför, jag och Axxa i mitten men jag stod lite på sniskan och så hade vi en figge försedd med bitkudde i gruppen. På kommando från mig ska hon vända inåt mot mitt ben (snabbaste vägen) och angripa figuranten som kommer bakifrån. Det som utlöser mitt kommando och angreppet bakifrån är att hon har fullt fokus på figgen framför. Så småningom kommer angreppet att ske under gång och i munkorg, men dit är det långt kvar. Mycket rolig övning som passade bra som avslut när jag fått migränkänningar och Axxa var trött.


         
Stort tack till Daniel som figgade ena passet och som tagit alla bilder på Axxa.


 

Presentation


Anna heter jag som har bloggen. Den kommer mest handla om träningen med mina schäfrar Korad tjh(rh) Äventyrs Faquera -02 & Rackartygs Axxa -07, men även lite om vår vardag med dottern, sambon och hans hund.

Korad Tjh (rh) Äventyrs Faquera


Född 2002.06.29

 

u. KORAD Äventyrs Durin

e. KORAD S BCH Likatorps Birk

 

Genomförd MH, Korad,
lydnadsklass 3,

uppflyttad till lägre spår,

godkänd tjänstehund räddning,

godkänt L-test tullen

Faquera är numera pensionerad från tävling

 

Korad Rackartygs Axxa


Född 2007.09.01

 

u. Äventyrs Faquera

e. Korad Rapports Exxon

 

Genomförd MH, Korad,
1:a pris lydnadsklass 2,

uppflyttad till lägre spår

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23 24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards