rackartyg

Alla inlägg den 10 juli 2011

Av Anna Östervall - 10 juli 2011 20:14

I tisdags var det dags för första träffen med Emma-gruppen. Jag åkte i ganska god tid, men som vanligt har brukshundsklubbarna urusla vägbeskrivningar och varken gatuadress eller gps-koordinater utskrivna på hemsidan… Skitkul! Jag hade skrivit ut en vägbeskrivning som jag givetvis glömde i skrivaren på jobbet   … När jag skrev in en väg i närheten på Eniro skulle jag till Krusboda men enligt gps:en skulle jag till Bollmora – what the fuck! Jag hade ingen aning om vart jag skulle! Jaja, jag åkte och ringde Robban ett på gånger på vägen och sms:ade Emma att hon skulle ha mobilen på för jag skulle förmodligen köra bort mig. Till slut kom jag dock fram, bara ett par minuter sen.

Det var jättekul att träffa övriga fem ekipage!  Vi blir:
Helena och Bandit – Australisk Kelpie
Malena och Columbus – Engelsk Staff
Vidar och Koala – Pumi
Linn och Samisa – Rottis
Julia och Ajax – Aussie

Emma började med att prata lite och berättade bland annat varför hon valt oss. Främsta anledningen var att vi alla var ambitiösa och tränade mycket men av någon orsak har svårt för att ta oss ut på tävlingsplan. Sedan presenterade vi deltagare oss och hunden, samt hur långt vi kommit. En del skulle starta ettan och någon hade startat tvåan - övriga befann sig däremellan. Det roliga var att höra allas olika anledningar till varför vi inte kom ut och tävlade! Många skratt blev det, av igenkänning! Därefter berättade Emma att nu var det dags för tävling! Tre hundar skulle köra ettans hela program och tre hundar skulle köra tvåans program – alltså den klass man skulle starta i, sedan hur man låg till inför en start i aktuell klass spelade ingen roll. Samtligt filmades så att Emma kunde ta hem och analysera för att lägga upp vidare fokus för varje ekipage till nästa gång!   

Själv fick jag en smärre ”chock” över att jag och Axxa skulle lägga en platsliggning på tre minuter utom synhåll! Vi har kört ca 2,5 minuter inom synhåll och någon enstaka gång har jag lämnat henne några sekunder utom synhåll… Så jag sa till Emma att det var emot mina principer att köra en tävlingsmässig platsliggning för tvåan då vi inte tränat det än. Hon tittar på mig och frågar vad som skulle hända om hon gick upp? Ja, inte vet jag - det har hon aldrig gjort svarade jag varpå Emma frågar om hon skulle gå fram och flyga på någon annan hund. Kan jag aldrig tänka mig! - svarade jag . Jag tror att hon skulle gå till mig… Insåg att det bara var att testa . Och vad händer? Samtliga tre hundar ligger en 10-mässig platsliggning! Hur lugnt som helst. Axxa hade bytt skinka en gång efter ca 1 minut – det gör hon jämt tyvärr, that`s it. Så jag var supernöjd! 

Fritt följ: Hon höll positionen men var lite ofokuserad. Bra halter frånsett en (har jag för mig), bra språng marsch. På ena sträckan fick hon syn på en kurs som pågick och då gick hon över i transporttänk (skyddet) och inte tävlingslydnadstänk…
Läggande: Bra
Inkallning med ställande: Tjuvstartade på Emmas kommendering och stannade inte
Rutan: Ok, hon kunde ha bättre position men hon var i rutan. Hon kom emot mig innan jag gick till henne, det hade dock gått 3 sekunder tror jag. Minns inte om jag kommenderade stanna dock, jag tror inte det…
Apportering: Lite het men bra fart och bra upptag
Hopp: Helt låst på apporten Emma höll i så jag fick skärpa rösten och ta till DK för att få henne tillbaka till mig. Vet att det är något vi måste träna på…
Fjärrdirigering: Bra skiften, dock ändrade hon ställning själv när Emma drog ut lite på tiden för skiftena.

Generellt
Emma trodde att vi låg på gränsen till ett första pris, kan ev. ha kommit över – trots nolla på inkallningen så det gick med andra ord inte så uselt. Det skulle hängt på fjärren. Själv tyckte jag nog att momenten gick rätt ok, men tanke på hur vi ligger till träningsmässigt. Jag hade dock ingen bra känsla och det är ändå det viktigaste… Vi kändes inte alls som ett team, vilket jag verkligen kände på vår officiella tävling. Hade vi haft känslan hade det nog å andra sidan också gått bättre. Fick dock ett kvitto på ungefär hur vi ligger till och vad vi måste fokusera träningen på till nästa gång vi ses.

Fokusera på
Rutan: Stadga/uthållighet när hon står i rutan, men även på själva ”ingången” i rutan då det inte är ”färdigt”.
Inkallningen: Stadga vid kommendering, ställandet.
Fjärren: Stadga/uthållighet i skiftena

Känns skitbra och jag längtar till nästa gång! Har asmycket på jobbet i början av nästa vecka och lääängtar till semestern som (förhoppningsvis) börjar på torsdag! Därefter ska jag försöka lägga lite krut på lydnaden så att Emma kan sparka ut oss på en tävling.   

Presentation


Anna heter jag som har bloggen. Den kommer mest handla om träningen med mina schäfrar Korad tjh(rh) Äventyrs Faquera -02 & Rackartygs Axxa -07, men även lite om vår vardag med dottern, sambon och hans hund.

Korad Tjh (rh) Äventyrs Faquera


Född 2002.06.29

 

u. KORAD Äventyrs Durin

e. KORAD S BCH Likatorps Birk

 

Genomförd MH, Korad,
lydnadsklass 3,

uppflyttad till lägre spår,

godkänd tjänstehund räddning,

godkänt L-test tullen

Faquera är numera pensionerad från tävling

 

Korad Rackartygs Axxa


Född 2007.09.01

 

u. Äventyrs Faquera

e. Korad Rapports Exxon

 

Genomförd MH, Korad,
1:a pris lydnadsklass 2,

uppflyttad till lägre spår

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23 24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards