rackartyg

Alla inlägg den 5 juli 2011

Av Anna Östervall - 5 juli 2011 16:18

I fredags fick tjejerna hänga med mig till jobbet och runt lunch drog vi direkt till Annika och Äventyrs kennelläger. Eftersom jag och Axxa skulle på skyddskurs hela helgen var vi bara där på fredagen. Vi kom fram vid 14-tiden och då gick jag en runda med tjejerna som fick busa av sig. Sedan fikade vi och snackade med alla som dök upp en efter en. När alla kommit gick valparna (alla L-valpar utom Blekingevalpen kom) ut och lade valpspår tillsammans med Annika. Vi övriga (Ä. Exodus, Ä. Faquera, Ä. Ginza & Ä. Halifax, Ä. Joline samt en valpköpares äldre schäfrar) körde uppletande i en ruta som var ca 30x50 meter. Det var svåra förhållanden då det var varmt och totalt vindstilla! Hundarna var tvungna att mer eller mindre springa på föremålen för att hitta dem. Jag var glad för att en elithund som har ett mycket bra uppletande körde före mig för då hade jag något att utgå ifrån vad mina egna hundar max borde kunna prestera.

Jag började med Axxa och körde så som Frida rekommenderade, när vi kom fram till rutan stod Tappe i rutan med ett föremål i händerna, jag sa ”finns det några grejer där ute?”, då bollade Tappe med grejen, lade ner den och gick in till oss. Cirka fem meter ifrån öppnade han händerna för att visa att han inte hade någonting och när han ställt sig bakom oss skickade jag ut Axxa på ”leta”. Hon sprang rakt ut och började leta runt omkring där Tappe stått och letade jättefint ända tills hon hittade det och kom in till mig med full fart! Jag bröt och belönade när hon var ca 10 meter ifrån mig. Jag flyttade mig ca 15 meter i rutan och skickade ut henne mot nästa föremål, denna gång utan synretning innan. Hon letade och letade jättefint med hög fart och bra fokus tills hon hittade föremålet och kom in till mig i full fart. Supernöjd var jag och bröt där. Det var jobbigt för dem och jag ville sluta med ett lyckande!


Det är inte varje dag man tränar hund iklädd kjol!    Foto: Astrid med Exodus

Även Faran fick komma ut och köra uppletande och hon jobbade kanonfint! Bra fart och fokus och jobbade tills hon hittade föremålen och kom in med hög fart till mig. Dock flyttade hon ett föremål några meter och tog sedan inte upp det igen utan bytte till ett annat. Eftersom vi inte ska tävla spelar det ingen roll men kan vara bra att lägga på minnet. Tre föremål fick hon med sig in och jag brydde mig inte om att skicka ut henne på det som hon flyttat så det fjärde lämnade vi. Supernöjd är jag även med henne!! Båda tjejerna (Axxa dock med en synretning) jobbade lika bra som elithundarna vilket var väldigt roligt att se!   


Efter uppletandeträning vart det massa snack och sedan drogs grillen igång. Jag blev bjuden på mat av Annika och Lorenz och fick sallad och cider (alkoholfri) av Lupus ägare, det tackar jag för! Marie med La Troya hade bakat supergod paj till efterrätt så mycket mätt, nöjd och belåten åkte jag och tjejerna hemåt strax efter 23 så vid 01-tiden rullade jag in hemma… Fick lite sömn i vart fall innan det var dags att gå upp dagen efter för vidare färd mot Enköping.


Tror vi var 20 personer och 15 schäfrar om Marie
räknade rätt. Foto: Marie med Troya

Presentation


Anna heter jag som har bloggen. Den kommer mest handla om träningen med mina schäfrar Korad tjh(rh) Äventyrs Faquera -02 & Rackartygs Axxa -07, men även lite om vår vardag med dottern, sambon och hans hund.

Korad Tjh (rh) Äventyrs Faquera


Född 2002.06.29

 

u. KORAD Äventyrs Durin

e. KORAD S BCH Likatorps Birk

 

Genomförd MH, Korad,
lydnadsklass 3,

uppflyttad till lägre spår,

godkänd tjänstehund räddning,

godkänt L-test tullen

Faquera är numera pensionerad från tävling

 

Korad Rackartygs Axxa


Född 2007.09.01

 

u. Äventyrs Faquera

e. Korad Rapports Exxon

 

Genomförd MH, Korad,
1:a pris lydnadsklass 2,

uppflyttad till lägre spår

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23 24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards