rackartyg

Alla inlägg den 21 mars 2011

Av Anna Östervall - 21 mars 2011 16:37

Måndag
Hemma
Tjejernas nya halsband kom



Farans: Räddningshund Faquera, Axxas: Rackartygs Axxa


Tisdag
Med Robban på verkstaden hela dagen


Onsdag
Jag & Jennifer lediga, skogspromenad med picknick i två timmar
Jag somnade när Jennifer skulle sova middag och vaknade efter halv fem när Robban kom hem från jobbet…



Bästa tjejerna! Fler bilder från dagen finns längst ner i inlägget.


Torsdag
Hemma
Tänkte träna med tjejerna på kvällen men somnade när jag nattade Jennifer...


Fredag


Fick syn på en av Stockholms gatuhundar på strövtåg i Gamla Stans gränder...


Slutade 11.30 Stadspromenad och fika i gallerian med Sophie och Tiffany ca tre timmar
Axxa: Skydd med bitkudde; anskällningar, bita-släppa-bevaka, angrepp


Avslutande fika i Gallerian
  

Lördag
Kort skogspromenad med lite träning (A:skall, F:fjärr, båda: snabba lägganden på kommando)
Lydnadsträning på tomten
Axxa
Innan skogspromenaden:  skydd med bitkudde; anskällningar, bita-släppa-bevaka, angrepp
Lydnad: Rutan på olika avstånd (kort avstånd ingen hjälp, ”långt” avstånd – nyfikenhet), inkallning med ”ja” och inkallning med ställande, ställande under gång mot mig och vid sidan. Blev förvånad över hur bra det faktiskt gick, det var ett tag sen vi tränade detta. Ställande under gång gick jättebra alla gånger, rutan gick för det mesta bra måste dock tänka på belöningsnivån och tydligheten för att inte få skall. Inkallningen körde jag med belöning bakom henne alla gånger utom en. Alla gånger försökte jag finta så hon inte skulle veta att belöningen låg bakom. Fungerade jättebra. En gång körde jag utan belöning bakom utan hade bollen i fickan som jag kastade bakom när hon stannade och det gick bra!
Faran
Rutan gick bra, inkallning med ställande gick inte så värst bra, apporteringsingångar och släppanden gick bra. Märks att hon inte har så mycket uthållighet längre så den måste vi träna upp, inte så konstigt då hon bara tränas sporadiskt och har haft lååånga träningsuppehåll.


Hundarna i världens (?) smalaste gränd, Mårten Trotzigs gränd

Söndag
Lydnadsträning med Lindha på SoSuBK. Sms:ade Lindha på vägen och sa att jag inte har en aning om var jag är, ringer när jag vet… Illa… Några felkörningar och en hel del guidning senare kom jag i vart fall fram.


Faran:
Tittade lite på rörelsemönstret i fjärren, sedan körde vi rutan först med belöning när hon stod i rutan och sedan en helt tävlingsmässig. Körde även några tävlingsmässiga apporteringar där vi fick sneda ingångar och dåliga upptag, vilket kan bero på att det var blankis under snön? Hon gled dock inte bak i avlämningarna och det var bra. Diskuterade lite hur jag ska träna upptag med henne, om det blir ett kvarstående problem då jag inte vill träna med tvära vändningar etc. så till exempel apport bakom henne är uteslutet. Tror att det bara blir bättre med lite träning, hon har alltid haft bra upptag så jag ska inte fästa så mycket vikt vid det. Fortsatte med fotgående med kommendering och mest talande var väl att närjag skulle berömma med rösten så gled hon ut och pep… Närjag höll tyst så gick hon mycket bättre…


Axxa: Fokus, fokus, fokus var dagens ledord och då inte på allt omkring utan bara på mig och det vi gjorde. Jag krävde fokus från start till slut. Gick på här-kommando till plan, fick sitta på en plats och vänta etc. och inte fara runt som hon får göra ibland. Själva träningen bestod av rutan och fotgående (med tyngdpunkten på fokus) med kommendering. Rutan körde vi på nyfikenhet en gång, men Lindha tyckte det var dags att låta valpen (…) växa upp lite och få ta ansvar och tänka själv. Så jag skickade mot rutan och så fick hon leta sig in själv. Jag ska inte belöna genom att kasta bollen bakom henne för då söker hon upp belöningspunkten på följande skick istället för rutan. Ska istället kasta bollen till henne alt. springa dit och belöna henne. Jag ska även tänka på att variera avstånden mycket då hon även där har lätt för att låsa på avstånd. Intressant. Gick rätt bra och hon fick tänka! Fotgående körde vi med kommendering då både jag och Axxa är ovana vid det. Axxa tittade på Lindha första gången hon sa ” är ekipaget redo” sedan var det ingen störning längre. Det viktiga var att hon hade fokus på att vi tränade och vad vi tränade så jag belönade stillasittande vid sidan och de första ½-3 stegen.  Lindha tyckte dock att hon hade så bra fokus att vi skulle köra på så det gjorde vi. Gick rätt långa sträckor och hon höll ihop jättebra! Dags att låta henne få vara den 3,5-åriga hund hon är… Kunde inte låta bli att skratta åt våra yngstingar som är ungefär lika gamla, men där Devil är som en liten gubbe och Axxa är som en stor valp… Avslutade träningen med jättetrevlig fika i det underbara solskenet.


Åkte direkt ut till Lidingö och tog en promenad med tjejerna i solskenet innan jag fikade hos mina föräldrar och hämtade Jennifer. Härligt att gå på asfalterade gångvägar och inte på grusiga bilvägar! Fick fyra hundmöten och blev utskällda av en hund i rasthagen vi passerade. Axxa var lös större delen av promenaden och skötte sig utmärkt! Tur det då jag tillfälligt glömt att hon är i höglöp, oooops.


Ibland blir närbilden närmare än tänkt...


  Jennifer tittar efter båtarna, tyvärr såg vi inga idag


Atta-Pattan full i gasen som vanligt


Axxa på språng


Vill ha!



Alla leker på sitt sätt


Faran på språng


Axxa kollar till lillsyrran som ramlat


Tiffany, still going strong


Belevade hundarn dricker i glas...


Törstig Axxa

Presentation


Anna heter jag som har bloggen. Den kommer mest handla om träningen med mina schäfrar Korad tjh(rh) Äventyrs Faquera -02 & Rackartygs Axxa -07, men även lite om vår vardag med dottern, sambon och hans hund.

Korad Tjh (rh) Äventyrs Faquera


Född 2002.06.29

 

u. KORAD Äventyrs Durin

e. KORAD S BCH Likatorps Birk

 

Genomförd MH, Korad,
lydnadsklass 3,

uppflyttad till lägre spår,

godkänd tjänstehund räddning,

godkänt L-test tullen

Faquera är numera pensionerad från tävling

 

Korad Rackartygs Axxa


Född 2007.09.01

 

u. Äventyrs Faquera

e. Korad Rapports Exxon

 

Genomförd MH, Korad,
1:a pris lydnadsklass 2,

uppflyttad till lägre spår

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards