rackartyg

Alla inlägg den 21 juli 2010

Av Anna Östervall - 21 juli 2010 14:51

Igår kväll åkte vi till Värmdö BK och tränade hela familjen. Gick sådär... Jag ska inte blanda familjeliv och hundträning, i vart fall inte än. Jag blir bara något så fruktansvärt frustrerad när jag vill träna och Jennifer bara ska ”tjäna vovva” (träna hundarna = kasta boll eller apportbockar) hon med alt. klänga på mig... Blir dessutom irriterad på att Axxa inte har någon uthållighet. Jag vet att det är för att hon är "undertränad" och är ute och igång hela dagarna nu när Robban har semester, men nu när jag bara har en hund att träna med och Axxa är extremt otränad blir det ett stort irritationsmoment att jag aldrig kan träna så mycket som jag vill... Klart jag kan träna fastän hon tagit slut, men då blir det ju kvantitet och inte kvalitet - inte vad jag vill ha. Ska kanske lägga in lite "cirkusmoment" eller något på slutet för att öka uthålligheten... Nåja, i dag vart jag avbruten och irriterad och...
Den träningen som blev vart i alla fall bra.

Apportering
- startade med kast idag och då blev det mycket klipp i luften och lite rumplyft, även något skall innan start. Kom på att jag inte ska vara så statisk i klickning och belöning när jag kastat apporten - klickar när jag kastat och hon tittar på mig, ibland direkt och ibland när hon tittat en stund. Ikväll klickade jag direkt när jag kastat ett par gånger också och belönade bakåt med bollen, bra att blanda in! För att flytta förväntan till mig/bort från bollen tidigare.
- efter boll belöningen får hon lämna av bollen och så skickar jag på apport (inte från sidan utan därifrån hon står) och så kör vi ingångsträning därifrån. Den träningen går framåt! Belönade farten in någon gång också.
 
Kryp
Direkt efter apporteringen körde vi lite kryp och jag tror att det kommer fungera bra att köra så här, dvs. att gå med myrsteg tills hon får till en bra rörelse och då klicka. Får dock passa mig så jag inte får en hund som plötsligt sätter sig upp emellanåt (som med Faran) - märker att Axxa har lite samma tendens, men det är nog bara nu i början. Hoppas jag.
 
Bruksstegen
Gör hon kanon, frånsett att hon hoppar över sista steget...

Hopp-sitt
Helt okej - ska bli hårdare i när jag belönar med ett "bra" och när hon får bollen. Nu blir det lite samma belöning oavsett prestation och så får vi inga 10:0r!

Inkallning
Körde ett par raka inkallningar. Helt okej men jag tycker nog att hon kan ha lite högre fart! Och lite mindre sneda sättanden...
 
Fot
Hann få till en stegförflyttning till höger som var kanon. Skulle träna lite mer, men då avbröt Jennifer - suck...

Axxa var slut som artist men jag hade velat köra lite mer fot samt testa skall som vi inte kört på länge och inte kan träna hemma (grannarna alt. Jennifer sover) eller på Yasuragin (känns inte ok att träna skall nära ett SPA)... Få se om jag kan köra något i skogen någon dag kanske... eller nåt...
 
Kan tyckas att jag hann träna en hel del och inte borde bli irriterad för att jag inte kunde träna mer, men det var inte många repetitioner av något så det gick rätt fort... Känns som att vi har så mycket att träna på att vi aldrig kommer komma ut på tävlingsplan... Nåja, idag är en ny dag och ikväll ska jag träffa Shadya och spåra.

Presentation


Anna heter jag som har bloggen. Den kommer mest handla om träningen med mina schäfrar Korad tjh(rh) Äventyrs Faquera -02 & Rackartygs Axxa -07, men även lite om vår vardag med dottern, sambon och hans hund.

Korad Tjh (rh) Äventyrs Faquera


Född 2002.06.29

 

u. KORAD Äventyrs Durin

e. KORAD S BCH Likatorps Birk

 

Genomförd MH, Korad,
lydnadsklass 3,

uppflyttad till lägre spår,

godkänd tjänstehund räddning,

godkänt L-test tullen

Faquera är numera pensionerad från tävling

 

Korad Rackartygs Axxa


Född 2007.09.01

 

u. Äventyrs Faquera

e. Korad Rapports Exxon

 

Genomförd MH, Korad,
1:a pris lydnadsklass 2,

uppflyttad till lägre spår

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards