rackartyg

Alla inlägg den 15 juli 2010

Av Anna Östervall - 15 juli 2010 09:24

Helgen har varit fantastisk! Känns som att jag var ledig i närmare en vecka fastän det bara var två dagar. Lördagsmorgonen inleddes med en kort biltur (max 5 minuter) med efterföljande kort promenad genom skogen till en fantastisk insjö som ligger i skogen. På dagarna och kvällarna är där fullt med folk som badar, men som förälder är man numera morgonpigg – eller i vart fall vaken tidigt på morgonen så redan vid halv åtta åkte vi hemifrån. Kom fram till badet vid åttatiden och var i stort sett själva, i vart fall på ”vår” sida av sjön. Förra sommaren var Jennifer inte imponerad av sjöbad, men i år älskar hon att bada och simma!


Jennifer håller hårt runt mammas hals och jag simmar! Det tycker hon är toppen!


Simmar självklart på grunt vatten eller med Robban tätt bakom ifall hon skulle släppa taget... Bilderna är tyvärr tagna i motljus allihop...

Alla hundarna var lösa, Axxa var först i vattnet och sist upp.

  
Hon simmade oavbrutet i 45 minuter innan gick upp och tog ett varv runt vårt läger innan hon gick i och simmade ytterligare 15-20 minuter då vi kommenderade upp henne för vidare färd.

      
Härligt med en simkompis!




Nu var klockan strax efter 9 och vi började bli … lunchhungriga… Iväg till Vivo och köpa lite mat som intogs i bilen på väg till Waxholm, vi åkte landsvägen och bilfärjan för att komma dit, en underbar väg och härligt att komma till Waxholm från sjösidan.



Åkte till ett litet Café som har lite gammaldags fika där vi åt lite soppa, kakor dricka.


Nybakade scones ligger i korgen och på bordet bredvid finns hembakade kakor mm.



Hundarna fick en skål med vatten och glada kommentarer från personalen samt lite kakor från ”lillasyster” – klart alla ska få! Jennifer började bli trött så vi åkte samma väg hem igen.


Söndagen var vi lite bättre förberedda så nu hade vi med oss picknick till  sjön och var där ungefär  mellan 8-10, Axxa låg i och simmade större delen av tiden. Hem och slappa på tomten och efter lunch åkte jag och Axxa till skogen och tränade lite. Körde några apporteringar och övningar med bitstock, ska försöka träna bevakningar (koncentration och fokus) samt släppanden på mig själv tänkte jag. Tränade en kort stund och sedan tog hon slut av värmen. Kvällen avslutades med grillning hos Robbans föräldrar, Jennifer badade i lilla poolen och Axxa var totalt utslagen!


I måndags började Robbans semester, själv har jag haft tre veckor och har ingen mer inplanerad vilket Robban och hans pappa gladeligen talade om för mig ett par gånger…



Presentation


Anna heter jag som har bloggen. Den kommer mest handla om träningen med mina schäfrar Korad tjh(rh) Äventyrs Faquera -02 & Rackartygs Axxa -07, men även lite om vår vardag med dottern, sambon och hans hund.

Korad Tjh (rh) Äventyrs Faquera


Född 2002.06.29

 

u. KORAD Äventyrs Durin

e. KORAD S BCH Likatorps Birk

 

Genomförd MH, Korad,
lydnadsklass 3,

uppflyttad till lägre spår,

godkänd tjänstehund räddning,

godkänt L-test tullen

Faquera är numera pensionerad från tävling

 

Korad Rackartygs Axxa


Född 2007.09.01

 

u. Äventyrs Faquera

e. Korad Rapports Exxon

 

Genomförd MH, Korad,
1:a pris lydnadsklass 2,

uppflyttad till lägre spår

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards