rackartyg

Alla inlägg den 29 maj 2011

Av Anna Östervall - 29 maj 2011 20:37

I lördags var det dags för Axxas och min lydnadsdebut! Klockan 10 var det samling på Waxholms BK för de två ekipagen i klass 2 och vi åtta ettor som kom till start. Jag var skitnervös hela morgonen, men som vanligt släppte det mesta när vi började närma oss klubben. Jag tror att jag är mest nervös för att köra vilse, komma försent etc.…



Väl framme fick vi startnummer 3 vilket kändes kanon. Inför platsliggningen var jag givetvis nervös, hjärtat dunka så jag trodde det skulle hoppa ur bröstet… Men efter tips från Frida Wallén stod jag och sjöng för mig själv. Hann med Blinka lilla stjärna två gånger och lite positiv affirmation däremellan ”Bra Axxa, ligg kvar, duktig tjej, ligg kvar…”. När jag skulle börja sjunga för tredje gången ropade de att tiden var ute! Redan?? – tänkte jag och det är nog första gången jag tänker det på en tävling!



Tanken med att sjunga en sång (man kan texten på) är att man dels tänker på något annat och dels att om man klockar hur lång tid sången tar att sjunga så har kontrollfreak som jag koll på tiden! När jag tränar står jag med tidtagaruret i handen och kollar sekunderna och sedan på tävling har jag ingen koll på tiden vilket ökar på min nervositet. Ex. säg att Blinka lilla stjärna tar 30 sekunder att sjunga, då vet jag att när jag sjungit tre gånger är det bara 0,5 minuter kvar av ettans platsliggning. Nu hann jag inte klocka mig när jag sjöng, men det hjälpte ändå! Mycket lugn platsliggning! En hund reste sig och lullade lite på sin plats och en annan satte sig och kliade sig etc. men annars var det lugnt och det var tre hundar mellan de och Axxa. Jag som inte ens tänkt tävla lydnad pga. de stökiga platsliggningarna…



Hela tävlingen kändes kanon! Det var en mycket lugn och jättetrevlig stämning dels från arrangörernas sida och dels bland oss tävlande. Dessutom kände jag att Axxa var helt med mig och vi var verkligen ett team. Extra roligt var att Lindha och Marie kom och hejade!!



Axxa var otroligt samlad och Lindha frågade om jag duschat Axxa i kallvatten innan vi gick in på plan! Hmmm… Sjysta träningskompisar man har.  



Sanningen är att Axxa var med husse på jobbet på fredagen och det tar på henne! Själv var jag på After Work med jobbet och kom hem rätt sent… Dock höll jag mig helt nykter då jag körde bil– något jag ångrade lite när de körde igång slushmaskinen med Rom och Cola… Jo, jag var tvungen att smaka en tesked och jisses vad gott!!



På lördagsmorgonen gick jag och hundarna vår vanliga morgonrunda och sedan lekte Jennifer med Axxa. Axxa var mycket sjuk, blöt och frös samtidigt som Jennifer var frisör! Här kör vi hela kittet på en gång.



"klipp,klipp, klipp" - jag är glad så länge hon inte använder en riktig sax!



När man är blöt, kall, frusen och sjuk måste man ha filtar på hela kroppen och en bajspåse som täcker svnasspetsen! Observera att Axxa inte ligger på kommando utan är fri att gå när hon vill.



Nedan ser ni poängen och domarens kommentarer:

Moment

Betyg

Domarkommentarer

Platsliggning

10

 

Tandvisning

10

 

Linförighet

9.5

Tränger något vid vändningar

Läggande u. gång

10

 

Inkallning

9.5

Något snett avslut

Ställande

9.5

Tar ½ steg

Apportering

9.5

Något orolig

Hopp över hinder

10

 

Helhetsintryck

10

 

Summa

194.5

 

Jag kände att det gick bra, men att det gick så bra hade jag aldrig kunnat tro! Wow!!!  Vi fick placering 2, slagna med en halv poäng av ettan. Det är dock inget som stör mig, jag är ingen tävlingsmänniska på så sätt att jag måste vinna för att vara nöjd. Jag är mer målinriktad och mitt mål var ett första pris och det uppfyllde vi med råge! Sedan vill jag gärna komma i topp 3 vilket vi gjorde men det är inte så viktigt.


Orolig under apporteringen var hon nog pga mitt hårda "SITT KVAR!" när vi ställde upp för momentet och "småarga" "TACK!!!" när jag fick apporten från TL. Tack betyder loss och här körde jag helt enkelt lite "föremålsrespekt/förbud" för annars reser hon sig lite och griper apporten innan jag sagt något...


Tränger lite i/inför halten... Jag tycker on sitter snett ibland, men kanske hon inte sitter snett utan tränger i halten... Ska ha lite koll på detta.


Stort, stort tack till Lindha och Marie för hejande och sällskap, fika och fotografering om ni visste vad det betyder för mig tjejer!   


Efter tävlingen bröt jag mot mina vanliga rutiner, normalt sett blir det en tur förbi Mc Donalds och en cheeseburgare till hunden när jag tävlat och det gått bra. Nu styrde jag istället bilen mot Ellboda och så gick vi en timmes rask promenad i skogen som vi avslutade med gemensam picknick vid bilen. Tror nog Axxa uppskattade det mer! Det gjorde i vart fall jag och Faquera!


Avslutar med en bildserie på vårt läggande under gång, kul att se hur hon utför momentet, det har jag nog aldrig gjort och tydligt är att bilder säger mer än 1000 ord...




Presentation


Anna heter jag som har bloggen. Den kommer mest handla om träningen med mina schäfrar Korad tjh(rh) Äventyrs Faquera -02 & Rackartygs Axxa -07, men även lite om vår vardag med dottern, sambon och hans hund.

Korad Tjh (rh) Äventyrs Faquera


Född 2002.06.29

 

u. KORAD Äventyrs Durin

e. KORAD S BCH Likatorps Birk

 

Genomförd MH, Korad,
lydnadsklass 3,

uppflyttad till lägre spår,

godkänd tjänstehund räddning,

godkänt L-test tullen

Faquera är numera pensionerad från tävling

 

Korad Rackartygs Axxa


Född 2007.09.01

 

u. Äventyrs Faquera

e. Korad Rapports Exxon

 

Genomförd MH, Korad,
1:a pris lydnadsklass 2,

uppflyttad till lägre spår

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards