rackartyg

Alla inlägg den 17 maj 2011

Av Anna Östervall - 17 maj 2011 14:31

Har tränat ett par pass hemma på tomten, här kommer ett av dem. Hinner inte med att skriva ordentligt vad vi tränat etc. och då känns det viktigare att lägga tiden på att faktiskt träna.


Faquera

Rutan: 9-14 meter beroende på från vilket håll jag skickade (kunde skicka från 2 håll). Visade henne en punkt bakom rutan de första gångerna men sedan inte. Alla skick blev ok-bra. Någon gång ”bröt” hon mot stanna-kommandot och började gå emot mig…
Vittring: x 2, godis mellan pinnarna, ingen med vittring. Gick mycket bra, hon slog på näsan och åt godisen någon meter innan pinnarna båda gångerna och gick sedan fram till pinnarna och fortsatte.
Fjärr: vattenslangen framför i vid några och helt utan vid några. Förstår mig inte på henne… Ligg till stå har fungerat bäst av alla skiften hittills, men inte ikväll… Ikväll reste hon sig inte på första kommandot och dessutom tog hon ett steg med varje tass emot mig… Ska nöta mer.
Fotgående: Körde inget, men transporterna mellan momenten var bra (inget kommando) och fina ingångar etc. inför momenten när hon ej gick i transport.
Inkallning med ställande: bra, bröt vid ställandet. Körde en på ca 25 meter och några korta, där jag bara belönade stoppet i ”lek”.

Axxa
Fotgående: bra. Korta sträckor med raka halter, vänster halter, en helt om vänster halt och en vanlig helt om halt. Mycket bra halter!
Apportering: Ettans apportering. Antingen tar hon den innan kommando eller så lyfter hon rumpan när hon ska ta den… Måste träna lite mer.
Rutan: Lade en boll längst bak i rutan och första gången var hon tveksam och letade sig in lite, resterande gick kanon! Testade även en utan boll i rutan och även den vart kanon, klickade när hon var där bollen legat och när hon vände sig mot mig slängde jag en boll över huvudet på henne. Hon hade jordens drag rakt genom rutan alla gånger utom första.
Ställande under gång: körde ett som gick kanon! Vi hade dock rutan snett bakom oss så det är möjligt att den hjälpte till (det är dock möjligt att Axxa såg den som en ev. externbelöning…).


Presentation


Anna heter jag som har bloggen. Den kommer mest handla om träningen med mina schäfrar Korad tjh(rh) Äventyrs Faquera -02 & Rackartygs Axxa -07, men även lite om vår vardag med dottern, sambon och hans hund.

Korad Tjh (rh) Äventyrs Faquera


Född 2002.06.29

 

u. KORAD Äventyrs Durin

e. KORAD S BCH Likatorps Birk

 

Genomförd MH, Korad,
lydnadsklass 3,

uppflyttad till lägre spår,

godkänd tjänstehund räddning,

godkänt L-test tullen

Faquera är numera pensionerad från tävling

 

Korad Rackartygs Axxa


Född 2007.09.01

 

u. Äventyrs Faquera

e. Korad Rapports Exxon

 

Genomförd MH, Korad,
1:a pris lydnadsklass 2,

uppflyttad till lägre spår

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards