rackartyg

Alla inlägg den 23 maj 2011

Av Anna Östervall - 23 maj 2011 10:48

Vilken härlig dag jag haft idag! Började dagen lugnt med morgonmys med Jennifer innan vi gick upp vid halvåtta tiden för att äta frukost ute i solskenet! Sen åkte Jennifer och Robban iväg till hans föräldrar och jag fixade lite hemma innan jag tog tjejerna och åkte till skogen, även idag fick de varsitt spår
Axxas var ca 250 meter, liggtid ca 50 minuter, 5 st. 90-vinklar och 5 apporter. Med oss in fick vi 3 apporter. Den ena hon missade låg i mycket torr vitmossa/berg som jag tror hon missade då hon fick kämpa lite extra med spåret där och den andra hade jag lagt mellan några stenar så den missade hon säkerligen pga. vittringsförhållandena. Övriga tre tog hon kanon och apporterade till mig. Hon jobbade på mycket bra så jag är supernöjd!
Farans spår var även det ca 250 meter, liggtid ungefär en timme, en spetsigare vinkel och sedan lite böjar etcetera, 4 apporter. Vid ena böjen blev lite lurigt pga. vinden men hon slog en liten lov och tuffade sen på helt rätt, tre apporter fick vi med in och den första tog hon när jag klättrade upp (ja, jag lade i lite eländig terräng i början  ) så jag såg henne bara kasta sig mot mig utför branten i lycka! Wow! Oavsett om träningen med vittringspinnarna fungerar i vittringsapporteringen så har den verkligen gett resultat vad gäller pinntagningen i spåret i vart fall!!! Supernöjd även med henne!
Ingen av tjejerna var påverkade av spåren så nästa gång blir det lite längre spår.


Då ”vår” lydnadsplan var upptagen och magen kurrade åkte jag hem för att äta lunch och ta en kaffe i solskenet i trädgården. Sen testade vi ”båten”! Japp, för ett par veckor sen köpte vi en ”båt” att ha i sjön där vi bor. Jennifer tycker att båten är jättefin och rolig och vill gärna ut och ro igen (vi gjorde en premiärtur hon och jag för någon vecka sen).


Vår fina "båt"


Nu var det dags för mig att testa den lilla roddbåten för det ändamål jag köpte den för, att kunna simträna hundarna på sommarhalvåret. Axxa hoppade i så fort jag sagt ”va”, längre hann jag inte i ”varsågod”. Faran sprang längs berget en stund innan jag kommenderade i henne.



Väl i fungerade det bättre än väntat första turen. Självklart fick Axxa åran i huvudet ett par gånger (inte meningen), hon högg i åran (medvetet), simmade mer eller mindre in i jollen (medvetet), slängde upp huvudet på relingen (medvetet), men efter några minuter gick det kanon. 


Axxa närmast båten; "men vaddårå säger du kom så ska jag väl komma heeela vägen fram och inte stanna på "min" sida av båten?!?"


Faran är pricken längst bak i bild


10 minuter var vi ute, sen ville jag inte längre då jag inte kan pausa hundarna som i poolen, men när vi kom upp var de inte det minsta flåsiga, de stirrade på mig med stängda munnar och undrade om det var allt… Underbart att bo 300-400 meter från sjön! Detta kommer jag helt klart göra fler gånger!!



På vägen tillbaka simmade de till och jämsides en bit!


  
Hem igen, ta en kopp kaffe och sen ställde jag upp en ruta på tomten. Hade båda hundarna ute samtidigt. Körde en ruta med Faran som gick uselt. Bröt henne och tog Axxa istället. Fick ett bra skick, belönade henne som 17 och tog upp Faran igen. Behöver jag säga att Faran satsade på att göra helt rätt?!? Bra att kunna köra lite på konkurrens ibland! Fick två bra skick var med tjejerna och därmed var jag nöjd, Axxas var på ca 7 meter, Farans ena på ca 7 meter och det andra på ca 20 meter.


Faran iklädd flytväst


In och byta om och sedan till mina föräldrar på grillmiddag. Grannens vuxna barn (som jag växte upp med) var på besök hos sina föräldrar med sin dotter, tillika Jennifers jämnåriga kompis, och kom över och åt middag hos mina föräldrar de med. Vi åt och pratade och barnen lekte och skrattade tills klockan var lååångt efter läggdags… Härligt avslut på en toppendag!

 

Å Paxxan i sin

  

Presentation


Anna heter jag som har bloggen. Den kommer mest handla om träningen med mina schäfrar Korad tjh(rh) Äventyrs Faquera -02 & Rackartygs Axxa -07, men även lite om vår vardag med dottern, sambon och hans hund.

Korad Tjh (rh) Äventyrs Faquera


Född 2002.06.29

 

u. KORAD Äventyrs Durin

e. KORAD S BCH Likatorps Birk

 

Genomförd MH, Korad,
lydnadsklass 3,

uppflyttad till lägre spår,

godkänd tjänstehund räddning,

godkänt L-test tullen

Faquera är numera pensionerad från tävling

 

Korad Rackartygs Axxa


Född 2007.09.01

 

u. Äventyrs Faquera

e. Korad Rapports Exxon

 

Genomförd MH, Korad,
1:a pris lydnadsklass 2,

uppflyttad till lägre spår

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards