rackartyg

Direktlänk till inlägg 25 maj 2011

Lydnadsträning på Värmdö BK, måndag 23

Av Anna Östervall - 25 maj 2011 12:05

I måndags träffade jag Annika & Diesel för lydnadsträning på Värmdö BK. Jag började med Axxa då jag ville att hon skulle tränas när det var en massa hundar runt omkring. Hon var ute och tränade under skotten, men jag brydde mig inte om att köra platsliggning med någon av hundarna.


Axxa
Hopp
Körde ett ettans hopps om gick kanon. Enda var att hon tjuvade och tog hindret en gång under framföringen.
Apportering
Ettans – antingen tar hon den innan kommando eller så lyfter hon rumpan när hon ska ta den... Hon lyfter inte rumpan om jag håller apporten närmare henne och gärna lite längs med huvudet däremot tar hon den gärna innan kommando… Körde även en där en person hjälpte mig att köra en tävlingsmässig. Då gick det bättre, sa "sitt kvar!" innan jag tog apporten och "tack!" när jag tog apporten från "TL".
Hopp-apport – första sprang hon bredvid hindret på tillbakavägen, övriga kanon! Stämplade ut och belönade farten in på tillbaka vägen.
Apportering med bocken bakom henne – körde denna variant några gånger för att kunna belöna farten in utan att behöva kasta apporten. Mkt bra.
Generellt kan upptagen fortfarande vara lite slarviga men det beror nog dels på för hög aktivitet/förväntan i momentet och dels att vi inte tränat det knappt på länge. Trenden är dock att de blir bättre och bättre. Vågar dock inte gå in och belöna bra gripanden än, får ta det senare om ”problemet” hänger kvar.
Rutan
Gick riktigt bra! Det går helt klart framåt. Måste dock få till stoppen bättre i rutan men det är ingen brådska heller å andra sidan.
Ställande under gång
Körde momentet på slutet när hon fått lite högre aktivitet och samtidigt börjat bli trött… Gick inte alls… Det fungerar bra när hon är i rätt nivå men det håller inte för ovanstående. Körde några ställanden framför mig (de fungerar alltid) och sedan ett vid sidan igen och då blev det kanon. Avslutade med ett ställande framför mig som även det gick super.
Läggande under gång
Liiite långsamt läggande tror jag annars bra
Inkallning
Körde några raka inkallningar där jag stämplade ut och belönade farten in på olika avstånd.
Tandvisning
Tävlingsmässig, njae… Hon tyckte inte det var kul, men tjejen som kollade var väldigt ”tveksam”/osäker i sitt kroppspråk och sätt och det är nog värre än om det är en självsäker person som bara gör. Får träna lite helt enkelt.
Kryp
Körde som sista moment? Hon var trött och jag tänkte inte på hur/vad jag skulle träna så hon vart lite hög även om positionen var okej. Backade bandet och tränade ögonkontakt och starter, då blev hon också lägre.

Faquera

Rutan
Varierade lite avstånd ca 7-30 meter. Tror problemet vi fått med rutan beror på mig! Jag ar börjat med att hon ska titta framåt (på rutan) när jag säger ”titta” för att hon ska få en förvarning. Sedan har jag nog bytt så att hon ska titta på rutan när jag skickar (förut tittade hon på mig), tror det är därför momentet spruckit! Jag har gjort om det efter att ha kört sju (?) år på ett sätt… Klantigt! Backar tillbaka och kör att hon ska ”titta” innan skicket men titta på mig när jag skickar. Korrigerade en rutan när hon stannade precis framför (vilket blivit ett problem) och se på 17, skicket efter vart kanon!
Vittring
Gömde en i högt gräs där hon fick leta en stund innan hon hittade den. Bra fart in och inget tugg eller rullande!! Bra ingång! Gjorde bara en.
Fjärr
Planka framför, körde alla skiften en gång på ca 10-12 meters avstånd, alltså ett skifte ex. ligg ->stå sedan belöning, bröt och började om med ett skifte sitt->ligg, belöning, bröt och så vidare… mkt bra!
Transporter
Tränade inte specifikt på transporterna men när hon gick i bra position etc. (inget kommando) belönade jag. Blev bara bättre och bättre.
Inkallning med ställande
Körde en på ca 20-25 meter där jag stannade henne ganska nära mig och en på ca 35 meter där jag ställde henne ungefär på mitten. Helt okej!

Minns inte om jag körde något mer med tjejerna men vi var där i lite över två timmar, inkl. lite snack med Annika, så de fick sig rejäla genomkörare. Givetvis vart jag lite trött och klantig på slutet så när jag skulle ta bollen från Faran på näst sista momentet fick jag in halva handen i munnen på henne och hon tuggade till som hon brukar på bollen, jävlarrr i min låda! Det vart djupt! Som tur var träffades ingen nerv, sena eller ben utan det blev bara köttsår men djupt vart det! Tanden sjönk ungefär halvvägs ner i tummen, om inte mer… Inte hennes fel så det var ju bara att se glad ut, köra två rutor innan jag lindade in handen i näsdukar och åkte hem för att rengöra…

 
 
Marie, Troya o Tyra

Marie, Troya o Tyra

25 maj 2011 19:14

Tänk vad små "detaljer" kan göra skillnad-duktigt av dig att klura ut vad som felar..!
Ha d gott!

http://www.troyatyra.se

Anna Östervall

25 maj 2011 19:38

Ja, och jag som "anklagat" Faran för att ha gjort om momentet! *rodnar* Tack :) Hoppas jag klurat rätt bara men jag gillar att analysera så... ;)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anna Östervall - 22 mars 2013 23:06


Bloggplatsen har (troligtvis) gjort sitt, nu drar vi vidare mot nya "utmaningar". Hädanefter hittas vi på: http://rackartygsaxxa.com/ ...

Av Anna Östervall - 22 mars 2013 17:18

Ja, har spiralen väl börjat snurra i fel riktning så känns det ju ibland som att det bara fortsätter. Så är det här just nu. I söndags skulle Jennifer på kalas på andra sidan stan och hela familjen skulle, tack och lov(!), med. När vi ligger på motor...

Av Anna Östervall - 19 mars 2013 09:25

Ja, ibland blir det inte som man tänkt... Min plan för närmsta framtiden var att jobba måndag och tisdag denna vecka för att sedan ta ut semester fram till Lillis anländer. Jag tänkte även se mig själv som fullt frisk och inte gå vidare med utredning...

Av Anna Östervall - 18 mars 2013 08:26

Axxa som alltid varit först till ytterdörren och stått längst fram och tjutit när de ska åka till jobbet på morgnarna vill inte följa med längre. De morgnar tjejerna ska med Robban till jobbet ropar han på tjejerna och på andra ropet brukar Faran mas...

Av Anna Östervall - 16 mars 2013 12:40

Idag är det exakt 21 dagar kvar till beräknad förlossning! Jag har fått för mig att han kommer komma för tidigt, men jag är verkligen inte redo än. Vi får se hur det blir. :) Bilden nedan är från dagens skogstur med varmchoklad och Jennifers egenb...

Presentation


Anna heter jag som har bloggen. Den kommer mest handla om träningen med mina schäfrar Korad tjh(rh) Äventyrs Faquera -02 & Rackartygs Axxa -07, men även lite om vår vardag med dottern, sambon och hans hund.

Korad Tjh (rh) Äventyrs Faquera


Född 2002.06.29

 

u. KORAD Äventyrs Durin

e. KORAD S BCH Likatorps Birk

 

Genomförd MH, Korad,
lydnadsklass 3,

uppflyttad till lägre spår,

godkänd tjänstehund räddning,

godkänt L-test tullen

Faquera är numera pensionerad från tävling

 

Korad Rackartygs Axxa


Född 2007.09.01

 

u. Äventyrs Faquera

e. Korad Rapports Exxon

 

Genomförd MH, Korad,
1:a pris lydnadsklass 2,

uppflyttad till lägre spår

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards