rackartyg

Alla inlägg den 26 augusti 2010

Av Anna Östervall - 26 augusti 2010 21:45

Arbetsdagen var inte särskilt ansträngande, jobbade fyra timmar sedan var det dags för närmare fyra timmars lunch. Min rumskompis Anette och en ”tjej” till har jobbat 25 år på företaget så det vart trerätters lunch på Ulriksdals värdshus! Det var riktigt, riktigt gott och supertrevligt!! Kan inte låta bli att skriva in menyn...


Förrätter / Starters
Kantareller med toast & soppa 185:-
Girolles with toast & soup


Varmrätter / Main courses

Piggvar med hollandaise & sockerärtor  375:-
Turbot with hollandaise & sugar snaps

 

Efterrätter / Desserts
Hallonmousse med hallon & maränger  135:-

Raspberry mousse with merengue & raspberry


På kvällen var det dags för lydnadsträning med Annika & Diesel. På grund av köer och en felkörning kom jag fram till Lidingö BK fyrtio minuter efter utsatt tid, tur Annika är tålmodig och inte hade något emot att vila lite… Det hann i vart fall sluta regna!   


Började med att gå upp till stugan och hämta appellpokalen som jag och Axxa vann för bästa appellprestation i våras och som delades ut på årsmötet i… februari…


Sen gick vi ner på plan. Sprang på Maria med tollaren Bruno som jag inte sett på lääänge det första jag gjorde! När jag tränade för Maria var Faran unghund och hon samlade cert i sök med sin BC… Vi började med att köra platsliggning. Diesel på ena kanten, löptiken (dag 7) Axxa i mitten och avelshanen Bruno på andra kanten! Annika gömde sig och jag och Maria stod ca 15 meter ifrån och plötsligt hade det gått 4,5 minuter! Himla bra start på träningen.


Därefter började jag med att kommendera in Annika och Diesel på plan några gånger för att sedan gå vidare med kort fritt följ, kommendera apportering (stadgeträning) och inkallning (stadgeträning). Under tiden fick Axxa ligga bredvid mig på ”vardagskommando”, mycket jobbigt!! Hon kröp fram och tillbaka, reste på sig och pep… Sååååå orättvist! Diesel gjorde vad han kunde för att reta henne också för varje gång han skulle ta sin belöning sprang han max 0,5 meter ifrån henne, ett par gånger nästan på henne! Då låg hon kvar så lite lyckad ”träning” blev det för också.


Sen började Axxas träning. Körde uthopp med target, tillbaka hopp och uthopp utan target. Inte så mycket att orda om, lite blandade resultat. Hon slår i vart fall aldrig i och har för det mesta bra avstånd till hindret.

Budföring med Annika stod på schemat. Började med en på ca 40 meter där Annika ropade en gång när vi var på väg bort. Satte ner Axxa, kopplade loss men kunde inte skicka då det var en hund bara någon meter snett bakom Annika och Axxa får ju springa och ”rycka” bollen ur handen på mottagaren… Väntade lite med en hund som laddade till tusen bredvid, jag kände hur hon var stel som en fiolsträng och smådarrade! Drog i väg i 220, jag hörde hur gräset slets bort från sin plats och öronen låg slickade mot huvudet. Hon som har problem med att springa till mottagaren! Bollen sänktes ner när Axxa hunnit 5-10 meter ifrån mig. Gjorde om på ca 60 meters avstånd, som närmst låg det tre hundar ca 2-3 meter ifrån henne där hon skulle springa på sträckan och övriga plan var full av folk och hundar. Denna gång fick hon inga hjälper men sprang om möjligt fortare än förra gången. Hon fick springa hela vägen fram och gjorde en supersnygg ingång och fick bollen i precis rätt ögonblick! Lovely.   


Körde en hel del apportering där jag skilde på ingångsträning, stadgeövningar i kastet och hela apporteringar med utlagd apport. Hon fick även springa och hämta en kastad apport vid ett tillfälle. Överlag gick det jättebra! Det kan bli bättre, men det går fort åt rätt håll nu! Ska ta bort bollbelöning ett tag och bara köra på godis för att få ner henne lite ytterligare i aktivitet och öka fokus.


Fot måste jag givetvis träna också. Gick lite si och så. Hon varvade en hel del, jag blev lite frustrerad – tycker vi hade ett bättre fotgående för ett år sen än vad vi har nu och det stör mig, mycket! Men… det är ”bara” att träna på. Gick dock bättre än förra gången på LBK så jag antar att det går åt rätt håll. Det är mycket störning! Jag tog tag i henne ett par gånger för att hon gick upp i varv för mycket och då givetvis tappar koncentration, fokus, kontakt, you name it. Blev bättre efter det. Fick en del okej rakor och en del okej halter lite ömsom vin och vatten men det var i vart fall framsteg mot senast.


Återigen var det massor av folk och hundar på planen och Axxa var lös hela kvällen, som närmast var det bara någon meter mellan hundarna och hon uppförde sig så fint! På väg ut från plan tog jag följe med två dobbisägare och deras tre tikar och Axxa gick lös som om hon inte gjort annat än att gå lös någon meter från främmande hundar. Sååå lugn och skötsam! De frågade vad jag gjorde när jag tog Axxa i halsbandet om jag korrigerade och varför jag i så fall gjorde det. Skönt med människor som frågar rakt ut och inte börjar snacka bakom ryggen! Som den äkta schäfer Axxa är tjuter hon ju bara jag petar på henne i korrigeringslägen så jag tänkte både en och två gånger innan jag tog tag i henne. De förstod vad jag gjorde och varför, men de tyckte att Axxa hade så fin fokus, kontakt, koncentration och arbetsvilja så de hade inte förstått varför jag korrigerade/lugnade henne – så härligt att höra!!! :D Blev så glad för berömmet de gav mig ”lilla” tjej, och då indirekt mig också.  Själv kände jag dock att hon höll på att lyfta från marken i vissa lägen och hade för mycket fokussläpp i andra… men helheten måste i vart fall varit bra.


Hoppade in i bilen och åkte för att tanka vid Jet i Ropsten på vägen hem. När jag berättade om vår hemfärd där jag passerade både Strandvägen, Globen, Årsta och ett par ställen till på (om)vägen hem fick jag Robban att vika sig av skratt samtidigt som tårarna sprutade och han lovade på stående fot att vi ska köpa en GPS till mig i helgen! Han förstår inte hur man kan köra så fel så många gånger på en väg som man åkt minst en gång i veckan i över fyra års tid – helt normalt dock i mina ögon!


Idag har jag varit hemma med sjuk Jennifer. Hon hostar som… och är allmänt dålig men ack så tapper! Goare sjukling får man leta efter!



Nedbäddad i soffan för mys och tv-tittande


När hon sov middag passade jag på att träna lite kryp och fotgående med Axxa och vilken skillnad! Vilket fokus, vilken attityd och vilken arbetstemperatur! Krypet gick mycket bättre än sist men där är det myyycket kvar att jobba på! Men så länge det går åt rätt håll är det helt okej. I fotgåendet fick jag bara ett något snett sättande av alla de vi gjorde! Resten var kanon. Hon hade även jättefina rakor även om jag såklart måste fortsätta jobba med blicksläpp och position men oj vilken skillnad det är när jag tränar i störningsfri miljö och när det händer mycket runt om. Nästa gång ska jag planera träningen och kraven mer efter störningen. Igår hann jag inte planera alls utan det vart lite improvisation, vilket inte är bra. 




Presentation


Anna heter jag som har bloggen. Den kommer mest handla om träningen med mina schäfrar Korad tjh(rh) Äventyrs Faquera -02 & Rackartygs Axxa -07, men även lite om vår vardag med dottern, sambon och hans hund.

Korad Tjh (rh) Äventyrs Faquera


Född 2002.06.29

 

u. KORAD Äventyrs Durin

e. KORAD S BCH Likatorps Birk

 

Genomförd MH, Korad,
lydnadsklass 3,

uppflyttad till lägre spår,

godkänd tjänstehund räddning,

godkänt L-test tullen

Faquera är numera pensionerad från tävling

 

Korad Rackartygs Axxa


Född 2007.09.01

 

u. Äventyrs Faquera

e. Korad Rapports Exxon

 

Genomförd MH, Korad,
1:a pris lydnadsklass 2,

uppflyttad till lägre spår

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards