rackartyg

Alla inlägg under juni 2012

Av Anna Östervall - 9 juni 2012 17:03

Här uppdateras det inte så ofta... Tiden och lusten finns inte riktigt... Här kommer i vart fall några bilder från juni.

Utsikten från vårt köksfönster


Hästarna som bor i vårt område, vanligtvis går de i en hage ca 30-40 meter i skogen bakom vårt hus



Jennifer och Robban ska klippa gräset

Axxa njuuuter på tomten


Inte lätt att klippa gräset när alla vill vara med, familjen"mitt -i- vägen"



Alla njuter av altanen på sitt sätt


Vi har flera fruktträd på tomten


Äpple, päron och plommon


Vad detta är vet jag inte, men vackra är de!


Förra veckan var Jennifer hemma med feber och jag vabbade tre av dagarna. Packade ner Jennifer, nallen, matsäck, sparkcykeln mm och gick ut på långpromenader för att få ihop steg till stegtävlingen


Pausade för att låta hundarna simma lite, gissa om vår tvåbenta badgalning blev upprörd efter ett litet tag! Hon ville också vara frisk så att hon kunde få bada. ORÄTTVIST! vvar ett ord jag hörde några gånger... 


Här har vi hittat en ny lekplats så hundarna får träna lite passivitet


och Jennifer får leka lite


Självklart får Olle också gunga!  


Den här skylten såg vi på vägen, den skulle passat jättebra på vägen vi bodde förut!


Vi bor fantastisk! Här är jag är vi på kvällspromenad en bra bit hemifrån men här finns många promenadvägar att välja mellan och man kan gå hur långt eller kort som helst, längs med bilvägar, vatten eller skog - bara att välja!


   

Det är tufft att vabba!!

Av Anna Östervall - 8 juni 2012 12:27

Jag är såååå pepp på hundträning nu!

Inte bara på lydnadslydnaden utan har även börjat snegla på brukslydnaden igen - vi får ju träna!
Heeelt underbart!!

Tror jag ska sätta mig med SBK tävling i  helgen och börja titta lite.


  


Är det någon som vill ses och träna lydnad i helgen?


Av Anna Östervall - 2 juni 2012 10:30

I torsdags var det dags för träning med gänget igen. Vi har rätt många framgångar att fira nu och först ut var Elin att bjuda på tårta, det blev en riktigt kladdig och god kladdkaka med grädde - mums!!


Halva gänget kom med på bild  

Under tiden pratade vi lite om vad vi skulle fokusera på framöver och delade in oss för kvällens träning. Vi började med platsliggning och jag har bestämt mig för att ändra attityd till momentet, som Helena sa "Din hund är säkrast på momentet i hela gruppen och du är den som oroar dig"... Jag tänkte öka till tre minuter (från föregående träning då hon låg 2 minuter) men då gruppens yngsta hund (?) plötsligt fick syn på spöken och for upp och började tokskälla fick vi ingen tidsangivelse och det blev fyra minuter. Jag blev skitnervös för att Axxa skulle tycka det var jobbigt men enligt de som stått synliga hade Axxa vridit på huvudet och tittat till en gång för att sedan fokusera på mig - inga problem med andra ord!

Jag var supertrött då jag jobbat sen 4 på morgonen då jag inte kunnat sova på natten och hade egentligen bara tänkt vara social och äta tårta, jag kallade nog alla i gruppen för fel namn vid minst ett tillfälle under kvällens lopp men vad 17 vi har ju bara tränat ihop i ett år så...   I vart fall kunde jag inte hålla mig och tränade lite i vart fall.

Jag testade av sättande under gång som vi inte tränat på något år och när jag inte strulade till det med armarna eller gjorde halvhalter så gick det jättebra! Tack för ögon och klick Julia!
Sedan tränade vi vidare på hopp-apport och hon hoppade tillbaka varje gång.
Metallapportering gick bra den med, bröt och belönade på vägen in.
Tränade även lite stegförflyttningar som gick okej.

Helnöjd med kvällens fika och träning!



Av Anna Östervall - 1 juni 2012 09:57

I torsdags morgon möttes hela ekonomiavdelningen, 60 personer, på centralstationen för vidare avfärd till Årstahavsbad och därefter båt till Utö där vi skulle tillbringa två dagar på konferens. Vi tillbringade dagarna med grupparbeten utomhus i strålande solsken och åt fantastisk mat på Utö Värdshus - jag kan verkligen rekommendera en utflykt dit i sommar!


 

     

Det var lyxig hotellfrukost med allsköns frukter och nybakat bröd från Utös eget bageri och allt annat som hör till. Vi hade fika med Utöbakade bullar två gånger om dagen, det var superfräsch lunchbuffé som jag åt minst två portioner av, varje dag. Middagen där jag åt två förrätter, en varmrätt och två efterrätter som var så god att jag satt och blundade och bara njöt när jag åt och så riktigt gott vin till allting.

 


               


Eftersom vi har stegtävling på jobbet var ju alla ute och gick så fort man fick 5 minuter över - de måste trott att vi var smått galna... Efter grupparbetena gick vi en timmes rask promenad och därefter spelade vi brännboll i någon timme och jag måste verklogen ha vilat mig i form sedan skoltiden för jag träffade bollen, men det runda slagträet varje gång och bollen helt okej långt! Jisses vad roligt det var! Efter middagen var det dans med fri bar och när Bakfickan stängde gick vi tillbaka till våra stugor. Vi bodde två och två i en stuga med två sovrum, ett litet vardagsrum med minikök och badrum. Sedan satt jag och Joanna och snackade till 03.45 på natten… 06.30 fick jag ett sms från Therese där hon frågade om jag var vaken och på för en promenad – självklart! Vi var ett gäng som bestämt oss för att jobba på stegen på morgonen men vi var bara tre som kom iväg… Det gick inte fort och helt ärligt vet jag inte varför jag vinglade lite, var det vinet eller var det tröttheten? Förmodligen en kombo – min grupp skrattade åt mig på fredagen, de har aldrig sett mig så trött någon och gång och var förvånade över hur tyst jag var! Hmmm, brukar nog prata en hel del jag…


     

    



På torsdagen fick jag ihop strax över 33.000 steg på promenader, brännboll och dans!

 



Presentation


Anna heter jag som har bloggen. Den kommer mest handla om träningen med mina schäfrar Korad tjh(rh) Äventyrs Faquera -02 & Rackartygs Axxa -07, men även lite om vår vardag med dottern, sambon och hans hund.

Korad Tjh (rh) Äventyrs Faquera


Född 2002.06.29

 

u. KORAD Äventyrs Durin

e. KORAD S BCH Likatorps Birk

 

Genomförd MH, Korad,
lydnadsklass 3,

uppflyttad till lägre spår,

godkänd tjänstehund räddning,

godkänt L-test tullen

Faquera är numera pensionerad från tävling

 

Korad Rackartygs Axxa


Född 2007.09.01

 

u. Äventyrs Faquera

e. Korad Rapports Exxon

 

Genomförd MH, Korad,
1:a pris lydnadsklass 2,

uppflyttad till lägre spår

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8 9 10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards