rackartyg

Alla inlägg den 30 juni 2012

Av Anna Östervall - 30 juni 2012 11:00

I torsdags var det dags för träning med gänget igen. Vi har rätt många framgångar att fira nu och först ut var Elin att bjuda på tårta, det blev en riktigt kladdig och god kladdkaka med grädde - mums!!

 
Halva gänget kom med på bild  

Under tiden pratade vi lite om vad vi skulle fokusera på framöver och delade in oss för kvällens träning. Vi började med platsliggning och jag har bestämt mig för att ändra attityd till momentet, som Helena sa "Din hund är säkrast på momentet i hela gruppen och du är den som oroar dig"... Jag tänkte öka till tre minuter (från föregående träning då hon låg 2 minuter) men då gruppens yngsta hund (?) plötsligt fick syn på spöken och for upp och började tokskälla fick vi ingen tidsangivelse och det blev fyra minuter. Jag blev skitnervös för att Axxa skulle tycka det var jobbigt men enligt de som stått synliga hade Axxa vridit på huvudet och tittat till en gång för att sedan fokusera på mig - inga problem med andra ord!

Jag var supertrött då jag jobbat sen 4 på morgonen då jag inte kunnat sova på natten och hade egentligen bara tänkt vara social och äta tårta, jag kallade nog alla i gruppen för fel namn vid minst ett tillfälle under kvällens lopp men vad 17 vi har ju bara tränat ihop i ett år så...    I vart fall kunde jag inte hålla mig och tränade lite i vart fall.

Jag testade av sättande under gång som vi inte tränat på något år och när jag inte strulade till det med armarna eller gjorde halvhalter så gick det jättebra! Tack för ögon och klick Julia!
Sedan tränade vi vidare på hopp-apport och hon hoppade tillbaka varje gång.
Metallapportering gick bra den med, bröt och belönade på vägen in.
Tränade även lite stegförflyttningar som gick okej.

Helnöjd med kvällens fika och träning!

Presentation


Anna heter jag som har bloggen. Den kommer mest handla om träningen med mina schäfrar Korad tjh(rh) Äventyrs Faquera -02 & Rackartygs Axxa -07, men även lite om vår vardag med dottern, sambon och hans hund.

Korad Tjh (rh) Äventyrs Faquera


Född 2002.06.29

 

u. KORAD Äventyrs Durin

e. KORAD S BCH Likatorps Birk

 

Genomförd MH, Korad,
lydnadsklass 3,

uppflyttad till lägre spår,

godkänd tjänstehund räddning,

godkänt L-test tullen

Faquera är numera pensionerad från tävling

 

Korad Rackartygs Axxa


Född 2007.09.01

 

u. Äventyrs Faquera

e. Korad Rapports Exxon

 

Genomförd MH, Korad,
1:a pris lydnadsklass 2,

uppflyttad till lägre spår

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8 9 10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards