rackartyg

Alla inlägg den 8 mars 2012

Av Anna Östervall - 8 mars 2012 11:26

Vi tycker att Axxas sår luktat lite illa samt har vätskat en del så vi har haft telefonkontakt med Djurkliniken och de har rått oss att byta bandage 2-3 gånger om dagen samt tvätta rent såret ordenligt, vilket vi gjort.

I söndags kväll när Robban bytte bandage för natten ropade han på mig då han tyckte att det inte såg bra ut och jag höll med… På måndagen fick Axxa följa med mig och när Djurkliniken öppnade ringde jag och pratade med dem. Det fanns ingen tid att boka så vi åkte in akut och denna gång hade jag turen att vi fick komma in direkt när jag anmält oss i receptionen. Dessutom slapp vi betala akutavgift då det inte berodde på att vi misskött behandlingen utan det var komplikationer vi inte kunnat påverka.

Väl på plats konstaterades att delar av trampdynan dött och de lyfte upp den och kollade hur det såg ut under, jag som är lite känslig, tyckte att de gärna fått förvarna innan… De tog bort stygnen (som satt kvar fint) och då vart en ännu större del lös och då den ändå kommer trilla bort, och dessförinnan skulle irritera mer än att hjälpa, så klippte de bort i stort sett hela den skadade trampdynan… De tog även bakterieprover som skickades på analys. Nu har hon alltså ett helt öppet sår på en av de främre trampdynorna och läkningen kommer ta minst tre veckor längre… En helt ny trampdyna ska bildas så det kommer ta tid innan vi kan köra som vanligt…

Jag är mycket imponerad av Axxa som fann sig i allt och bara skakade lite emellanåt och gav ifrån sig ett lågmält pip här och där när de klippte och fixade i och kring såret!

Det är skittrist att hon är skadad igen när vi för bara några veckor sedan fick klartecken att sätta igång för fullt igen och jag hoppas verkligen att det inte blir fler komplikationer... Eftersom hon numera är expert på att gå, hoppa och emellanåt springa lite på tre ben (vilket hon absolut inte ska göra!) är jag orolig för hur det ska gå med höger bogled… Det är vänster tass hon skadat och det är höger bogled som tog mest stryk när hon skadade sig i somras så jag hoppas verkligen att den håller för den belastning den nu utsätts för…

Presentation


Anna heter jag som har bloggen. Den kommer mest handla om träningen med mina schäfrar Korad tjh(rh) Äventyrs Faquera -02 & Rackartygs Axxa -07, men även lite om vår vardag med dottern, sambon och hans hund.

Korad Tjh (rh) Äventyrs Faquera


Född 2002.06.29

 

u. KORAD Äventyrs Durin

e. KORAD S BCH Likatorps Birk

 

Genomförd MH, Korad,
lydnadsklass 3,

uppflyttad till lägre spår,

godkänd tjänstehund räddning,

godkänt L-test tullen

Faquera är numera pensionerad från tävling

 

Korad Rackartygs Axxa


Född 2007.09.01

 

u. Äventyrs Faquera

e. Korad Rapports Exxon

 

Genomförd MH, Korad,
1:a pris lydnadsklass 2,

uppflyttad till lägre spår

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards