rackartyg

Alla inlägg den 6 september 2012

Av Anna Östervall - 6 september 2012 12:45

Ibland blir man så där härligt lycklig, en underbar känsla! Nu senast var det Axxas förtjänst. Vi var ute och cyklade härom kvällen och jag hade tänkt cykla en kortare runda med Axxa bara i koppel alt. springer men Axxa ville svänga åt andra hållet, dit vi brukar springa en sväng längs med vattnet och hon kan vara lös. Mig gjorde det detsamma så vi cyklade åt det håll Axxa ville.


Jag släppte henne där jag brukar och hon travade lös snett framför cykeln. När vi kom till slutet av promenadvägen och jag skulle vända cykeln är Axxa 2-3 meter ifrån mig och plötsligt far det upp och iväg en stor, fet hare några meter ifrån Axxa! Samtidgt som jag tänker att jag aldrig kommer få stopp på henne med den jätteretningen så finner jag mig och säger högt och tydligt "Axxa nej!". Och Axxa, hon tvärnitar (jag vet inte om hon tog något steg efter haren eller om hon "frös" direkt) och kastar sig om och kutar tillbaka till mig!!! WOW!!! Jag tar upp en näve frolic och kastar iväg, bort från harlöpan men tror ni Axxa bryr sig? Nej, hennes ögon lyser "bollen BOLLEN BOLLEN!!!", men ser ni eftersom vi skulle ta en kopplad runda så hade jag lämnat den hemma   Är det inte typiskt! Jaja, med lite jaktlek på frolicarna och lite pinnlek så fick hon storbelöning ändå. Lyckan höll i sig hela kvällen och morgonen därpå. 


Bilden är lånad här


Senast året har jag fått stopp på henne varje gång vi ser vilt/katt och hon är lös men då har de i 99 fall av 100 stått stilla och det är ju något helt annat. Men litar jag på att jag får stopp på henne? Nej inte alls, och därför är hon mest i koppel...


  

Presentation


Anna heter jag som har bloggen. Den kommer mest handla om träningen med mina schäfrar Korad tjh(rh) Äventyrs Faquera -02 & Rackartygs Axxa -07, men även lite om vår vardag med dottern, sambon och hans hund.

Korad Tjh (rh) Äventyrs Faquera


Född 2002.06.29

 

u. KORAD Äventyrs Durin

e. KORAD S BCH Likatorps Birk

 

Genomförd MH, Korad,
lydnadsklass 3,

uppflyttad till lägre spår,

godkänd tjänstehund räddning,

godkänt L-test tullen

Faquera är numera pensionerad från tävling

 

Korad Rackartygs Axxa


Född 2007.09.01

 

u. Äventyrs Faquera

e. Korad Rapports Exxon

 

Genomförd MH, Korad,
1:a pris lydnadsklass 2,

uppflyttad till lägre spår

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards