rackartyg

Alla inlägg den 21 september 2010

Av Anna Östervall - 21 september 2010 11:42

Ja, vi har ju tränat lite grann men inte skrivit någon träningsdagbok helt enkelt för att jag dels inte har riktigt tiden och dels för att jag lite tappat lusten att blogga. Vad har vi gjort då? Det jag minns är ett lydnadspass på BK, och två spår och ett uppletande.


Älskade Faran är hemma igen!     

 

Lydnad
Lydnaden körde vi en onsdagskväll tillsammans med Annika och Diesel då det är fullt med hundar och människor på Lidingö BK. Fast innan vi kom fram hann jag köra fel en gång… Eftersom jag tyckte att jag hittar så hade jag inte på GPS:en och det slutade med att jag fick trängas med taxibilarna en stund på Grand Hotels parkering…    


Annika som låg bilen bakom höll på att smälla av när jag körde fel    men vadå – bilen framför svängde höger och då gjorde jag det med! Inte så konstigt, eller?
Väl på plats så planerade jag min träning lite snabbt och bestämde mig för att idag ska jag följa min grovplanering för Axxa och anpassa träningen efter störningarna! Skitnöjd vart jag i vart fall! Körde mycket grundläggande kontaktövningar och mycket lugn i och mellan momenten med fokus på rätt intensitet och kontakt.  Klämde in hopp i alla varianter, apportering, inkallning och körde lite kryp på slutet. Körde även budföring som gick kalas! Minns inte om det var något mer, men det känns mindre viktigt exakt vad vi tränade, fokus låg på hur vi tränade.


Faran på väg ut på uppletande


Och på väg in med föremål

 

Faran var också med och där kollade jag av lite vart vi låg med sättande, ställande och läggande under gång, apportering,rutan, hopp, fotgående och en budföring är vad jag minns. Tyvärr såg Annika att hon var halt på ena frambenet när vi var på väg tillbaka till bilen…


Faran på väg in med draken

 

Spår har jag kört en gång med Axxa i hemmaskogen, hade lagt ett klurigt spår som blev lite för klurigt… Dessutom visade det sig att återgången hamnade lite väl nära utgången på ett ställe (jag tycker inte det, men uppenbarligen tyckte Axxa det) så hon genade. Var sjukt missnöjd när jag åkte därifrån, men hon fick i vart fall aktivering för trött blev hon!


Uppstart inför uppletande


Har även träffat Lindha för spår och uppletande i Mälar-/ drottningholmsskogarna. Superhärliga skogar men jösses vad med folk! När jag gick ut Farans spår tror jag att jag stötte upp vildsvin! Ja, är man ”själv” i skogen på ljusa dan är det lätt att bli skrämd! Men nåt konstigt djur var det och tydligen finns det vildsvin så jag tror faktiskt att det var ett… Nåja, när jag sen gick spåret med henne fick jag syn på ett människokranium!!! Var nära skita knäck innan jag kom så pass nära att jag kunde stöta till det lite med foten och såg att det bara var plast. Puh!  Spåret gick inget vidare, antingen böt hon spår eller så fästa hon på fel spår från början. Det sista är troligast då jag gick ut starten vid en liiten parkering och 3-4 bilar med minst två människor i varje hann stanna där och utgå sin svamptur från samma ställe som min spårstart… Kanske lite för mycket när det är första spåret på tre månader… sen tappade hon innan slutet också så jag bröt…


Faran väntar på belöning för avlämnat föremål, ibland är matte seg...

 

Axxas spår… När alla fyra spår låg till sig kom en tjej som också skulle lägga spår och frågade var vi hade lagt våra, vi förklarade och hon valde att åka iväg till annan plats – trodde vi… Det visade sig att hennes spår låg kors och tvärs i Axxas spår! Detta plus alla svampplockare vart för mycket för Axxa och jag fick bryta även hennes spår. Helt ok om det inte vore för att det som sagt visade sig att idioten lagt spåret kors och tvärs i Axxas spår så tre gånger bytte Axxa spår och lika många gånger fick hon belöning i form av en pinne inom 5-15 meter – GAH!!!


Tjohoooo, en barnsko hittat i uppletanderutan!


Inte vad vi behövde… Nåja tre gånger är inga gånger…    Ska lägga ett par lättare spår med täta belöningar närmsta gångerna vi spårar nu.


Axxa i uppletanderutan


Sen körde vi uppletande och det märks att Faran varit mammaledig men hon kör på rutin och fick in alla föremål. Axxa letade jättefint de första tre men sen tog hon slut mitt i letandet efter det fjärde föremålet så jag bestämde mig för att bryta och belöna som vid ett tomsök.


Bränslet på väg att ta slut...


Var jättenöjd med en jättetrevlig dag men inte så nöjd med själva träningen.

Presentation


Anna heter jag som har bloggen. Den kommer mest handla om träningen med mina schäfrar Korad tjh(rh) Äventyrs Faquera -02 & Rackartygs Axxa -07, men även lite om vår vardag med dottern, sambon och hans hund.

Korad Tjh (rh) Äventyrs Faquera


Född 2002.06.29

 

u. KORAD Äventyrs Durin

e. KORAD S BCH Likatorps Birk

 

Genomförd MH, Korad,
lydnadsklass 3,

uppflyttad till lägre spår,

godkänd tjänstehund räddning,

godkänt L-test tullen

Faquera är numera pensionerad från tävling

 

Korad Rackartygs Axxa


Född 2007.09.01

 

u. Äventyrs Faquera

e. Korad Rapports Exxon

 

Genomförd MH, Korad,
1:a pris lydnadsklass 2,

uppflyttad till lägre spår

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards